torsdag den 4. oktober 2012

Krydret Grøntsagssuppe


En dejligt krydret og mættende suppe fra "I Heart nem Vegetarisk".
Karrypastaen og kokosmælken giver den masser af smag og den varmer godt, helt uden at være stærk. Styrken på færdigkøbt karrypasta kan variere meget, så prøv dig lidt frem.
I opskriften står der, at der skal være mad til 2 personer, men selvom vi begge fik 2 portioner, så er der rester nok til en anden dag. Jeg måtte også tilsætte 1/2 l. grøntsagsboullion i stedet for 2 1/2 dl. for der var simpelthen ikke væske nok til alle grøntsagerne.
Jeg serverede nybagte naanbrød til. Nemt, godt og sundt:)

Krydret Grøntsagssuppe (2-4 pers.)
1 løg
4 kartofler
1/2 gul peberfrugt
4 tomater
100 g. hvikål
2 fed hvidløg
2-3 tsk. rød karrypasta
1 dåse kokosmælk 
ca. 1/2 l. grøntsagsboullion
olivenolie, salt, peber

Tilbehør:
Koriander
Godt brød- fx. naan.

Hak løget og pres hvidløg.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak tomaterne groft. Skær peberfrugten i tern. Skær hvikålet i tynde strimler.
Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie til de er bløde og klare.
Tilsæt grøntsagerne, karrypasta og kokosmælk.
Hæld grøntsagsboullion ved indtil du har den ønskede mængde. 
Lad suppen småkoge ind til kartoflerne er møre- det tager ca. 20-25 min.
Smag suppen til med salt og peber.
Server straks med koriander på toppen og godt brød til.

Ingen kommentarer: