mandag den 11. marts 2013

Nudelsalat med peaunut-limedressing og sprød topping

Jeg elsker wokmad, en vi får det alt for sjældent. Da jeg faldt over denne opskrift fik jeg lyst til en omgang, men jeg lavede den efter hvad jeg nu havde på lager.. Det ser omstændigt ud, men så snart grøntsagerne lige er gjort klar og dressingen rørt sammen, så tager det ingen tid. Kristian var også ret vild med det, så vi skal helt sikkert have det igen snart, for det er rimeligt sundt og smagte rigtig godt. Den kunne sagtens tåle lidt mere chilisauce eller måske lidt frisk chili:)
Nudelsalat med kylling, peanutdressing og sprød topping (2 pers.)
Nudler:
125 g. fuldkornsnudler
2 kyllingebryster, skåret i strimler
2 gulerødder, skrællede og i tynde stave
½ gul peberfrugt i tern
½ pose sugarsnaps, grofthakkede
100 g. cherrytomater, halverede
½ broccoli, i små buketter

Peanut-Lime dressing
½ dl. smagsneutral olie
saft af ½ lime
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. kokosmælk
1 tsk. sød chilisauce
2-3 dråber fishsauce
2 tsk. sesamolie
2 fed hvidløg, pressede
1 knsp. stødt koriander
salt, peber

Topping:
½ dl. usaltede peanuts, grofthakkede
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. gojibær
½ bdt. basilikum, grofthakket
Groft salt

Start med at koge nudlerne efter anvinsingen på pakken og lad dem dryppe af.
Imens røres alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til, så den smager godt igennem af peanutbutter, lime og kokosmælk.
Lav toppingen ved at blande det hele sammen.

Varm en smule olie op i en wok. Steg kyllingen heri til den er sprød og næsten gennemstegt.
Tilsæt grøntsagerne og svits et par minutter.
Vend herefter nudler og dressingen i.
Server straks med et drys sprød topping.

Ingen kommentarer: