torsdag den 14. marts 2013

Vaniljesnurrer med marcipanremonce

Lige for tiden er jeg ekstra forelsket i vanilje, der bare smager og dufter så frygteligt skønt:)
Derfor ble det også til en omgang vaniljesnurrer, da jeg havde besøg CupcakeMafiaen den anden aften til lidt kage og kaffe-hygge.
Opskriften på dejen er fra Louises blog, men jeg undlod kardemomme. Den bliver utroligt lækker og blød, men den er meget elastisk og lidt svær at rulle ud. Det gør nu ikke noget, når man får så lækkert et resultat:) Hos Louise kan man også se en ganske fin guide til hvordan man får dem foldet rigtigt. Nogle af mine blev ganske kønne, andre noget værre rod, men de smagte skønt!
Snurrerene er bedst, når de stadig er lune, men de kan nu også nok spises kolde. De er perfekte til en luksus-morgenmad eller brunch, for de smager en smule af sødt og lækkert winerbrød.

Vaniljesnurrer med marcipanremonce (15-20 stk.)
Dej:

35 g. gær
4 dl. sødmælk
150 g. smør
2 spsk. sukker
1 æg
Hvedemel
Marcipanremonce:
150 g. blødt smør
150 g. sukker
150 g. groftrevet marcipan
3 spsk. vaniljesukker
1 spsk. vaniljeessens
Kom smør og mælk i en lille gryde og varm det op til smørret er smeltet.
Lad det køle af til det er stuetemperatur.
Smulder gæren i en skål og kom væsken ved. Rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker og æg.
Kom hvedemel ved og ælt dejen til den er glat, blød og smidig. Den skal æltes godt.
Lad den hæve lunt og tildækket 1 time.
Imens laves remoncen. Pisk alle ingredienserne sammen til en helt ensartet og blød masse, enten på røremaskine eller med en håndmixer.
Ælt hurtigt dejen igennem og rul den så ud til en retangel.
Smør remoncen ud på hele retangelen og fold den så sammen på midten.
Skær 15-20 strimler. Skær hver strimmel næsten helt igennem og sno de nu 2 små strimler tæt sammen. "Bind knude" på dem og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket 45 min.
Pensel dem med sammenpisket æg og drys med en smule sukker.
Bag dem i 15 min. ved 200 grader.

6 kommentarer:

Mette sagde ...

De ser super lækre og vil passe super til en gang brunch.

Nu nærmere påskeferien sig (heldigvis), så det var måske en ide at få testet til en af de dage. Der har jeg lidt længere tid til morgenmaden, end den hurtige omkring havregryn

MissMuffin sagde ...

Mette, de er super gode:)
De vil være perfekte til en omgang påske-hygge.
Jeg tænker også sagtens, at dejen kan laves dagen før og så hæve natten over i køleskab. Så skal du dog kun bruge 10-15 g. gær...

Mette H. sagde ...

De ser så lækre ud!

MissMuffin sagde ...

Mette, de er også vildt lækre, men er helt klart bedst når de stadig er lune. Uhm..

Mette sagde ...

Snurrer er fantastiske.

Jeg bagte både chokolade- og blåbærsnurrer i går.

Min dej (som er en lidt anden opskrift, se bloggen) lader jeg som regel hæve natten over med 20 gr gær til 1 kg mel.

Det fungerer aldeles fint.

MissMuffin sagde ...

Mette, de lyder da helt fantastiske! Jeg elsker chokolade og jeg elsker blåbår, så de å smage vildt godt!