De boller, der er aboslut favoritter herhjemme og derfor også bages mest er mine Gulerodsbrud og Ølandsbollerne.
Disse boller er en kombination af begge og kan sagtens ende med en ny favorit, for de får den skønne krumme fra ølandshveden, masser af smag fra surdejen, sødmen fra gulerødderne og den nøddeagtige smag fra solsikkerkernerne. Nå ja, og en tynd, sprød skorpe!
Så det er virkeligt gode boller med en minimal indsats:)
Gulerodsboller med ølandshvede og surdej (8 stk.)
10 g. gær
3 dl. vand
2 dl. surdej af hvede
3 store gulerødder, groftrevne
2 dl. solsikkekerner
1 spsk. groft salt
Ølandshvede (omkring 500 g.)
Rør gæren ud i vand og surdej.
Tilsæt gulerødder, solsikkekerner og salt.
Kom ølandshveden i lidt efter og lidt og ælt til en fast men stadig klisret dej.
Ælt den godt og længe.
Kom den i en oliesmurt skål og dæk med hulsholdningsfilm. Filmen skal ligge på dejen, så overfladen ikke tørre ud.
Lad den hæve natten over i køleskabet.
Næste dag deles dejen i 8 stykker, som med 2 skeer eller bare våde hænder formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket mens ovnen varmer op til 220 grader.
Bag bollerne i 12-15 min. til de lyder hule og sprøde når du banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist
2 kommentarer:
Har også lige bagt med ølandshvede :) Det smager fantastisk!
Kh Mette
www.mettevinther.blogspot.com
Mette, ølandshveden er helt sikkert min favorit! Den giver nemlig en helt fantastisk smag. Den er ofte svær at finde i en grov version, men det kan man være heldig at finde- mener Meyer har en. Det smager nemlig også rigtigt godt:)
Send en kommentar