Pandekager med fyld er en god måde at få en masse grøntsager på, så det skulle vi have den anden dag. Pandekagerne blev fyldt med krydrede, sprøde deller af okse og svin, masser af grønt, chilisauce og tzatiki. Lækkert, sundt og så var der gode rester til madpakken.
Vi fik rød tatsoi(salat), broccoli, gul peberfrugt, cherrytomater, sugarsnaps, agurk og avocado i og det smagte bare rigtigt godt. Pandekagerne kunne dog godt have klaret lidt smag, fx. lidt spidskommen, karry, pesto eller hakkede krydderurter.
Fuldkornspandekager (10 stk.)
200 g. fintmalet fuldkornshvedemel
4-4½ dl. mælk
25 g. smeltet smør
3 æg
½ tsk. salt
lidt smør til stegning
Pisk alle ingredienserne sammen med en håndmixer.
Lad dejen hvile 30 min. på køl. Pisk den lige igennem igen.
Steg pandekagerne på en pandekagepande i en smule smør. Der skal ca. bruges 1 dl. dej pr. pandekage.
Små, krydrede frikadeller (ca. 20 stk.)
400 g. hk. okse og svinekød
1 lille rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, pressede
½ bdt. basilikum, hakket
½ dl. sød chilisauce
1 æg
mel, salt, peber
Bland kød, løg, hvidløg, basilikum, chilisauce og æg sammen.
Tilsæt mel til du har en fast fars. Krydder den med salt og peber.
Form farsen til ca. 20 små deller, der lige passer med en mundfuld.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 200 grader i ca. 30 min. til de er gennemstegte og sprøde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar