fredag den 5. april 2013

Citroncupcakes med brombærfrosting

Uni-pigerne elsker kage. Rigtig meget endda, så da vi havde en lang dag med møder i Mariagerfjord, så skulle der selvfølgeligt kage til.
Jeg så nogle muffins med citron og brombær på foodgawker, men kunne selvfølgeligt ikke finde den. Derfor sjussede jeg mig frem til en opskrift, som også blev ganske god. Kagerne er søde og sure på den helt rigtige måde, mens frostingen desværre ikke smagte så meget af brombær. En frosting med hindbær eller chokolade ville nok heller ikke være dumt dertil.
Pynten er sådan noget slik, som jeg har købt i Tyskland. Kan huske dem, fra da jeg var barn, men de fåes desværre ikke længere i Danmark. Udover at smage godt, så er de rigtigt fine som kagepynt.


Citroncupcakes med brombærfrosting (12-14 stk.)
180 g. mel
185 g. sukker
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
185 g. kærnemælk
1 æg
35 g. smeltet smør
skal af 1 usprøjtet citron

Frosting:
180 g. blødt smør

2 dl. optøede brombær
2 tsk. vaniljesukker
400-600 g. flormelis

Bland mel, sukker, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål.
Bland mælk, æg og citronskal sammen og pisk det herefter langsomt i dejen med en håndmixer eller på køkkenmaskine.
Pisk til sidst smørret i- pisk kun til, at dejen netop er ensartet.
Kom 12-14 muffinsforme af papir i en muffinplade.
Fordel dejen heri.
Bag dem ved 170 g. i 20-25 min.
Lad dem køle af i pladen 5 min, inden de tages ud og afkøles helt på en rist.
Imens laves frostingen.
Pres brombærrene igennem en fintmasket si, så kun saften sorteres fra. Kaser frugtkødet.

Pisk smør, brombærsaft og vaniljesukker sammen.
Tilsæt flormelis lidt efter lidt til du har den rette konsistens.
Kom den i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sæt det på køl, til kagerne er helt afkølede. Er den blevet for hård, så skal den lige have lov at ligge lidt på køkkenbordet.

Sprøjt små toppe ud på hver kage og pynt løs!

Ingen kommentarer: