Den anden dag var køleskabet temmeligt tomt, men vi skulle jo have aftensmad. Der var dog æg og en rest kartofler, så det blev til en kartoffeltortilla. I fryseren fandt jeg et par krydrede oksekødspølser med ost. Sammen med en ogang tomater og brøndkarse var aftensmaden heldigvis reddet. Jeg er ret vild med tortillas, men de skal helst være lidt højere end denne her, men jeg har tilsyneladende kun 3 (næsten ens) store pander, så der skal vidst kigges efter en lille en ved lejlighed.
Kartoffeltortilla (2 pers.)
250 g. kogte, kolde kartofler
1 lille løg
4 æg
salt, peber
2 dl. olivenolie
Skær kartoflerne i tern og hak løget fint.
Steg begge dele i halvdelen af olien, til løgene er bløde og kartoflerne sprøde.
Tak kartofler af løg af panden, tør den af med lidt køkkenrulle og varm resten af olien op
Pisk æggene let samen med salt og peber.
Hæld æggeblandingen på panden og fordel kartofler og løg over.
Bag den 6-10 min. afhængig af pandens størrelse. Når den er fast i kanterne vendes den ved hjælp af en tallerken.
Steg yderligere 4-6 min.
Serveres straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar