onsdag den 22. maj 2013

Tomat-Cæsarsalat med Flad-Mave-Dressing

Jeg elsker jo salater, især her når vi går de lysere tider i møde. Kristian vil også gerne spise salat, hvis der er så meget fyld i som her med både kylling, serranoskinke og en god emmentaler.
Dressingen er ret speciel med æggene, men den smager virkeligt lækker og giver lige lidt ekstra protein og gode fedtstoffer. Prøv den!
Der er ingen stivelse heri, så den er oplagt for dem der spiser LCHF:) Jeg savner da nok lidt et godt stykke brød til, men det kan godt undværes:)

Opskriften er fra AltForDamerne.
Der er til 2 personer + en god madpakke dagen efter.

Tomat-Cæsarsalat med Flad-Mave-Dressing(2-3 pers.)
3 kyllingefileter
100 g. serranoskinke
100 g. fast ost (fx. Emmentaler)
100 g. valnødder
150 g. grøn salat
250 g. cherrytomater
½ rødløg
Persille

Dressing:
4 pasturiserede æggeblommer
8 spsk. olivenolie
3 spsk. friskpresset citronsaft
1 lille fed hvidløg, presset
2 tsk. dijonsennep
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber

Start med at lave dressingen. Kom alle ingredienserne i en blender, minihakker eller brug stavblenderen. Blend godt til det hele er ensartet. Smag til med salt og peber.
Lad den hvile på køl mens du laver salaten.

Steg kyllingen, krydder med salt og peber og skær den i skiver.
Rist valnødderne på en varm og tør pande til de får lidt farve. Hak dem groft.
Rist serranoskinken på den varme pande til den er sprød og gylden. Bræk den i mindre stykker.
Anret salaten på et fad. Skær tomaterne i halve.
Fordel tomater, kylling og serrano over salaten. Hak rødløget og skær osten i tern. Fordel den over salaten.
Drys med persille og server med dressingen.

Ingen kommentarer: