Mit ynglings-mel er jo helt klart ølandshveden, der er så lækker i både smag og tekstur. Kombineret med valsede ruggryn, søde tranebær og sprøde mandler får man en rigtig lækker bolle, der passer rigtig godt med ost eller Nutella. Ja, eller bare med et godt lag smør:) Det er helt sikkert en ny favorit, som jeg vil bage igen og igen:)
De tager ikke mange minutter at røre sammen og er hurtigt at bage. Som sædvanligt er de nemlig langtidshævede, for det er min fortrukne metode:)
Jeg bagte dem til uni-pigerne, da vi skulle lave guppearbejde den anden dag. Det er eksamenstid og der skulle skrives opgave i HADE-faget og det kræver noget brændstof:)
Ølandsboller med tranbær og mandler (10 stk.)
15 g. gær
5 dl. koldt vand
½ spsk. groft salt
½ spsk. rørsukker
1 dl. valsede ruggryn (Skærtoft Mølle)
1 dl. tørrede tranebær
1½ dl. mandler, grofthakkede
Ølandshvede (ca. 400-500 g.)
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker, valsede ruggryn, tranebær og mandler.
Bland det godt.
Tilsæt melet lidt af gangen til du har en smidig og let klistret dej. Den skal æltes godt og længe, helst på maskine.
Dæk dejen med et lag husholdningsfilm og herefter et viskestykke. Lad den hæve i køleskabet natten over.
Næste dag tages dejen ud af køleskabet. Form ca. 10 boller med let våde hænder (så klistre dejen ikke fast) og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 230 grader.
Sæt bollerne i ovnen og skru ned til 200 grader. Bag dem i ca. 12-15 min. De er færdige, når de lyder hule og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar