Jeg er ret vild med risotto og ret vild med svampe, så Svamperisotto er selvfølgeligt en af mine favoritter. Denne version er lavet med kantareller, squash og lidt citronskal. Fuld af smag, enkelt og lækkert, kun toppet med lidt sprødstegt parmaskinke og et drys persille.
Jeg har jo fået ny ovn og den er lidt vild, så da jeg åbnede lågen ind til parmaskinken kom der en ordentlig røgsky ud (selvom den ikke var det mindste brændt!) og det aktiverede så brandalarmen, som er koblet til vores alarmsystem. Det har i ikke lige prøvet før og alt var kaos med en bange hund, en forsvundet mobiltelefon og forvirrede håndværkere. Så sirenen hylede løs på alle etager mens alarmen skreg "Brand i andet rum"! Da jeg endeligt fik snakket med alarmselskabet fik de mig guidet til at afbryde alarmen, men så fik jeg samtidig aktiveret tyverialarmen. Puuh, der var kaos lige op til spisetid, haha! Lidt pinligt og ret uheldigt at det lige skal ske den dag håndværkerne arbejde over!
Nå, men tilbage til risottoen; lav den, den smager så godt!
Risotto med kantareller, squash og sprødstegt parmaskinke (2 pers.)
2½ dl. risottoris
ca. ½ l. god hønsebouillon
½ squash
2 forårsløg
1 fed hvidløg, presset
1 bakke kantareller
6 skiver parmaskinke
1 spsk. fintrevet citronskal
½ dl. piskefløde
½ dl. friskrevet parmesan
2 spsk. smør
½ bdt. persille
friskkværnet peber
olivenolie
Skær squashen i små tern og forårsløgene i ringe.
Svits hvidløg, forårsløg og squash i lidt olivenolie.
Kom risene ved og svits dem med et øjeblik. Tilsæt bouillonen lidt af gangen og rør ofte i risene. Bliv ved med at tilsæt bouillon til risene er ved at være møre og de ikke optager mere væde.
Rør fløde, parmesan og citronskal i. Krydder med peber og smag til. Lad det simre et par minutter.
Imens ristes parmaskinken i ovnen og kantarellerne rengøres. Steg dem i smørret sammen med lidt salt og peber.
Server risottoen med parmaskinke, stegte kantareller, hakket persille og lidt friskrevet parmesan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar