torsdag den 21. november 2013

Blondies med hindbær, lime og mandler

Blondies er en brownie lavet på hvid chokolade. Sød, blød og lidt af en tung sag.
Denne udgave har så fået syrligt modspil af limeskal og hindbær og lidt knas fra mandlerne.
En rigtig god dessertkage, som jeg serverede med kærnemælksis og et lille strejf lakridssirup.
Opskriften er fra Anne au Chocolat. Jeg brugte dog ikke lige 300 g. Vahrlona chokolade, for på en SU bager man altså ikke bare lige kager med chokolade til omkring 120 kr. Resultatet blev alligevel rigtig fint og jeg kommer helt sikkert til at bage den igen :)

Blondies med hindbær, lime og mandler
200 g smør
300 g hvid chokolade
3 æg
175 g. sukker
125 g. mel
100 g mandler
skal af 1 øko-lime
150 g hindbær

Smelt smørret.
Hak 200 g. hvid chokolade groft og smelt det over vandbad.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk melet i.
Vend det smeltede smør og den smeltede chokolade i.
Hak mandlerne og den resterende hvide chokolade. Vend det i dejen samen med limeskallen.
Kom bagepapir i en lille bradepande/bageform  og tryk forsigtigt hindbærrene ned i dejen.
Bag den ved 180 grader varmluft i 35-40 min..

4 kommentarer:

illspitteren sagde ...

Kære MissMuffin. First of, her er lige en shitload props for din meget inspirerende blogs - den har hjulpet mig igennem munchies-binge-eating frenzies hehe. MEN, jeg bliver dog nødt til at korrigere dig - en blondie er IKKE en brownie på hvid chokolade. En blondie indeholder ingen chokolade og den rigtige betegnelse for en hvid chokolade-brownie er, dahdahdaaah: white-chocolate brownie...

MissMuffin sagde ...

illspitteren, tak :)
Det står der bare i en af mine bøger og derfor skriver jeg det. Desuden synes jeg ligheden er enormt stor. Mon ikke vi kommer ud i samme diskussion, så når der skal diskuteres forskellen på cupcakes og muffins- det er der nemlig også mange meninger om. For mig er en blondie hvertfald en hvid brownie :) Men tak for input :)

illspitteren sagde ...

Jeg er lidt af en puritaner når det kommer til sprog og det skærer mig dybt i hjertet (not really hehe) når termer misbruges. Jeg kan se at ordet blondies også tit bruges om white chocolate-brownies, men dette er IKKE korrekt. En blondie er baseret på butterscotch, hvor en brownie er baseret på chokolade. Selv wiki siger det: http://en.wikipedia.org/wiki/Blondie_%28confection%29

MissMuffin sagde ...

Nu har wiki jo så heller aldrig været nogen særlig troværdig kilde, så den æder jeg ikke:) Jeg er så rigid, at har jeg besluttet mig for noget, så er det bare sådan og så kan jeg egentligt godt leve med at der er en chance for det er forkert :)