tirsdag den 19. november 2013

Rødbede-focaccia med feta

Rigtigt mange bryder sig ikke om rødbeder, men jeg elsker dem. Især bagte og især når de lige bliver lid mørke i kanterne. Uhm... I brød smager rødbeder også rigtig godt og bidrager fint med den flotte, lille farve.
Denne foccacia er oplagt tilbehør til salater, supper eller som en del af en buffet.

Rødebede-focaccia med feta
15 g. gær
5 dl. vand
1 spsk. groft salt
2 spsk. olivenolie
300 g. fuldkornsemmer- og speltmel
250 g. groftrevet rødbede
Hvedemel

Fyld:
150 g. fetaost
2 tsk. tørret rosmarin
2 tsk. groft salt
lidt olivenolie

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, olivenolie, fuldkornsmel og rødbede. Bland det godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen til den er fast, elastisk og let klistret.
Kom den i en skål og dæk med husholdningsfilm. Lad den hæve natten over i køleskab.
Kom bagepapir i en lille bradepande og hæld dejen ud heri. pres den så godt ud i formen som muligt.
Skær fetaosten i små tern og fordel dem over dejen. Pres dem let ned.
Dryp med en smule olivenolie og drys med groft salt og rosmarin.
Bag brødet ved 220 grader varmluft i ca. 30 min.
Løft det op af formen og lad det køle af på en bagerist.

Ingen kommentarer: