onsdag den 4. juni 2014

Den bedste koldskål med rabarbersauce


Koldskål er endnu et sommerhit herhjemme. Det her er den perfekte opskrift på koldskål. Sød, cremet og syrlig. Uhm.. Serveret med en kold rabarbersauce, der smager af forår og solskin:)

Jeg har lavet mange forskellige versioner af koldskål gennem tiden, men Kristian foretrækker altid den købte fra Arla. Nu er det dog lykkedes mig at finde den helt perfekte opskrift på hjemmelavet koldskål, som vi begge 2 synes smager lige som den skal! Den er virkeligt god :)
Her er den serveret med en lækker rabarbersauce, som man næsten ikke kan se, men den gemmer sig altså nede i skålen :)
Kammerjunkerne er et forsøg på at bage en lowcarb version, men de er både lidt for bløde og lidt for kedelige, så dem kommer der altså ingen opskrift på.
Opskriften på koldskål og rabarbersauce er fra BoligLiv nr. 6/2014.

Koldskål med flødeskum (ca.1 liter)
2 æggeblommer
125 g. sukker
1 vaniljestang
saft fra ½ citron
2/3 l. kærnemælk
3 dl. flødeskum

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos dem sammen med lidt af sukkeret, så det fordeler sig godt.
Pisk sukker, vaniljesukkeret og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Rør kærnemælk og citronsaft i.
Pisk fløden til skum og vend den heri. Det kan være nødvendigt at give den en hurtig tur med håndmixeren så der ikke er klumper tilbage.
Smag til med sukker og citronsaft. Kom på køl ind til servering :)

Rabarbersauce (ca 1. dl.)
250 g. rabarber
65 g. sukker
½ vaniljestang
1 dl. vand
½ spsk. maizena

Rengør rabarberen og skær dem i små skiver.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos dem sammen med sukkeret.
Kom sukker, rabarber og vand i en gryde og kog op. Lad det koge i ca. 5 min. til rabarberne er ret bløde.
Kom det hele op i en si og pres saften godt ud af rabarberne. Du skal ca. have 1½ dl. saft, ellers spædes op med lidt vand.
Kom saften tilbage i gryden og varm op.
Rør maizena ud i lidt koldt vand og jævn rabarbersaften med det.
Kom rabarbersaucen i en skål og lad det afkøle helt inden servering.

Ingen kommentarer: