mandag den 25. august 2014

Avocadodip med mango

Avocado er super sundt og fyldt med de gode fedstoffer, som vi gerne skal have hver dag.
Så en god portion af denne dip er en god begyndelse.

Denne dip lavede jeg en af de dage, hvor Netto havde tilbud på mango. Jeg er egentligt ikke særligt vild med mango, men jeg falder som regel i hver gang de er på bud. Til Mango Lassi og nu også til denne dip. Den fede avocado får nemlig et rigtigt godt modspil af den søde mango.
Vi spiste den på en omgang tacosalat; en stor blandet salat med alt hvad du bedst kan lide- det kan dog på det kraftigste anbefales at der er majs i. Hakket oksekød svitses i en tacokrydderi og så ovenpå alle de sprøde sager. Til sidst toppes med denne skønne dip. Nem, lækker og sund aftensmad, som selv Kristian spiser uden at brokke sig:)
Avocado kan være en besværlig størrelse, for de er ikke værd at spise hvis de er umodne og bliver bare lidt overmodne bliver de brune og kedelige. Jeg køber næsten altid kun avocado i løsvægt, så jeg ikke har for mange af gangen. Desuden synes jeg også, at de oftest er bedst. Får du for mange avocadoer modne på en gang, så kan de klare sig et par dage ekstra hvis de kommer i køleskabet.

Avocadodip med mango (3-4 pers.)
2 store, modne avocadoer
1 lille moden mango
1 fed hvidløg, presset
2 spsk. græsk yoghurt
saft af 1/2 lime
salt, peber

Fjern skræl og sten og mos avocadoerne godt.
Skræl mangoen, fjern stokken i midten og skær den i små tern.
Rør mangotern, hvidløg og yoghurt sammen med avocadoen.
Smag til med limesaft, salt og peber.
Den smager bedst når den har stået lidt, men så kan den blive lidt mørk i overfladen.

Ingen kommentarer: