tirsdag den 26. august 2014

Broccoliboller (LCHF)


Boller af broccoli bliver grønne. Meget grønne og meget fine. Men bagt broccoli lugter altså lidt af prut, så det gør de her boller altså også:)

Det der LCHF fangede mig ikke rigtigt, for min krop synes ikke det var helt så fantastisk som forventet. Til gengæld fandt jeg ud af, hvor meget bedre jeg fik det hvis jeg reducerede stivelsen i min kost. Så det har jeg gjort.
En af mine store laster er brød. Brød med smør er såååå godt. Men det er bare heller ikke vildt sundt. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige lowcarb brød og de eneste jeg bager igen og igen er Kernebrødet uden mel og Low Carb Hørfrøbbrød. De smager så godt, mens alle forsøg på at lave lysere erstatninger ikke rigtigt er mig. Dem uden grøntsager smager for "ægget" og dem med grøntsager smager bare for meget af grøntsager. Alligevel faldt jeg til sidst i og lavede Vanløse Blues populære Broccoliboller. Hvor fantastisk ville det ikke være at kunne spise brød af broccoli og æg med god samvittighed? De smager af broccoli og de lugter af broccoli. Derfor bliver de aldrig et hit hos mig. Konsistensen er derimod sådan helt okay for lowcarb boller, så det er altid noget.
Kokosfibermel er ikke det samme som kokosmel. Det er meget finere og kan købes i bla. Føtex og Helsekosten.

Broccoliboller (6-7 stk.)
1 broccoli incl. stokken
1 æg
2 æggehvider
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. loppefrøskaller
1/2 dl. kokosfibermel

Del broccolien i mindre stykker. Skær de nederste 2-3 cm. af stokken, d den er lidt sej.
Hak broccolien fint i en foodprocessor.
Rør æg og æggehvider godt ud i den finthakkede broccoli.
Tilsæt salt, bagepulver, kokosfibermel og loppefrøskaller og rør det godt sammen.
Lad dejen stå i 10-15 min så dejen kan samle sig og blive fast.
Med hænderne formes 6-7 boller,  som lægges på en bageplade med bagepapir.
Drys evt. bollerne med sesamfrø eller birkes.
Bag bollerne i 20 - 25 min. ved 200 grader. De skal være faste og lette.

Lad dem køle helt af på en bagerist. Opbevares i køleskabet.

Ingen kommentarer: