Citron, marengs og fløde er en perfekt kombination, så lav endeligt den her nemme dessert en dag hvor du ikke har så meget tid:)
Det her er en super nem dessert, som smager rigtigt godt og friskt. Kombinationen af den syrlige citron, de sprøde og seje marengs og den fede fløde giver en lækker is fuld af smag. Jeg serverede den for madklubben sammen med lidt friske blåbær. Nemt og enkelt.
Desserten skal selvfølgeligt laves dagen i forvejen, men det tager heller ikke ret lang tid og du skal heller ikke bruge en masse tid på at anrette den. Oplagt til en hverdags-middag efter en travl arbejdsdag.
Lemoncurd kan købes i de fleste større supermarkeder og står sammen med marmelade osv. Det er en slags citroncreme/citronmarmelade med en perfekt balance mellem surt og sødt.
Opskriften er fra Alt for Damerne.
Semifreddo med lemoncurd og marengs (6-8 personer)
6 æggeblommer
125 g. rørsukker
½ l. piskefløde
1 vaniljestang
fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
12 små marengskys
1 glas lemoncurd
Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Pisk æggeblommer, rørsukker og vanilje lyst og skummende.
Pisk æggeblommer, rørsukker og vanilje lyst og skummende.
Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i sammen med citronskal.
Knus marengsene let og vend dem i æggesnapsen.
Hæld halvdelen af ismassen i en form. Jeg brugte en silikoneform, men en almindelig brødform med bagepapir kan også bruges.
Kom halvdelen af lemoncurden i isen i små klatter og brug en spids kniv til at fordele den med.
Kom resten a iscremen over og fordel igen lemoncurden heri med en spids kniv.
Frys isen i mindst 6 timer, gerne natten over.
Tag isen ud og lad den stå i køleskabet i 20 min. før servering.
Vend den ud af formen og server med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar