Min favorit-opskrift for tynde, sprøde og bløde pandekager er denne fra Løgimose, men med en lille smule ændringer får man en syrlig og mere svampet pandekager, der smager af en' mere. Ændringerne er ikke store, men jeg synes alligevel at opskriften kan tåle en gentagelse, for resultatet er ikke helt det samme. Prøv dig frem og find din favorit- jeg lover, at ingen af dem skuffer:)
Vi spiste dem med jordbærmarmelade og vaniljeis, min favorit. Ok, jeg kan nu også meget godt lide pandekager med Nutella!
Kærnemælkspandekager (12-15 stk.)
5 æg60 g. sukker
1 tsk. vaniljepasta (korn af 1 vaniljestang)
175 g. mel
5 dl. kærnemælk
175 g. smeltet smør
skal af ½ usprøjtet citron
lit smør til stegning
Pisk æg, sukker og vaniljepasta godt sammen. Pisk mel og citronskal i.
Pisk mælken i og derefter det smeltede smør. Dejen skal ikke piskes for længe, bare til den er jævn og glat.
Lad dejen hvile køligt en times tid.
Steg pandekagerne i en lille bitte smule smør på en lille pandekagepande.
Jeg har en Tefal pandekagepande og der passer dem med en lille dl. pr. pandekage.
Hold dem lune. Dette gøres nemmest ved at placere en tallerken over en stor gryde med let kogende vand. Læg pandekagerne på mens du bager dem, drys med et lag sukker mellem hver og dæk dem til undervejs. Det holder dem bløde og meget varme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar