fredag den 21. november 2014

Granatæblesirup med vanilje


Granatæbler er en af mine yndlings-spiser på denne årstid. Smukke, smagfulde og ret så besværlige at have med at gøre- men lover at besværet kan betale sig:)

Det sker jævnligt at jeg laver en sirup, men den her må næsten blive favoritten! Den smager så syrligt-sødt og godt af granatæble og vanilje, at den snart er væk!
Opskriften er fundet hos Valdemarsro, men jeg er ikke sååå vild med anis og valgte derfor at lave den med et par fede vaniljestænger. Smagen af vanilje bliver jeg aldrig træt af!
Siruppen har en smuk farve, som pynter så fint oven på yoghurt, havregrød, is eller måske risalamanden?

Granatæblesirup med vanilje (1 lille glas)
2 granatæbler
2 stænger vanilje
1 dl. sukker
1 spsk. honning

Flæk granatæblerne og pil alle kernerne ud. Undgå at få de hvide hinder med.
Kom kernerne op i en lille gryde sammen med sukker og honning.
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom både korn og de tomme stænger op i gryden.
Kog det hele op og lad simre i 20-25 min. Rør godt undervejs- jeg pressede også kernerne lidt med grydeskeen for at få mest muligt saft ud.
Kom det hele igennem en fintmasket si og hæld siruppen på et lille glas eller flaske.

Ingen kommentarer: