Nybagte, lune boller med smør eller ost er et morgenmads-hit, som jeg gerne nyder hver weekend!
Kristian må jo ikke få hvedemel og det er virkeligt kedeligt! Jeg elsker at bage med hvedemel, for det er så taknemmeligt :)
Heldigvis har spelt vist sig at være okay at bage med, så længe jeg holder mig til at størstedelen er finmalet speltmel. Speltmel har en lækker nøddeagtig smag og et højt indhold af protein, der giver nogle rigtigt lækre morgenboller. Vi spiser dem gerne i weekenden, som nybagte lørdag og ristede søndag. De er også gode i madpakken eller som madbrød til fx en suppe, så det er en god basis-opskrift.
Portionen her er lille, for jeg har ikke rigtigt plads i fryseren til en masse brød- og nybagt er altså bare bedst:)
Har du en opskrift på gode brød boller uden hvedemel modtages den gerne :)
Vi nød sådan en omgang her til morgen med kaffe, friskpresset juice (annanas, æble, spinat) og blødkogte æg. En perfekt morgenmad efter en tidlig morgentræning :)
Speltboller (5-6 boller)
15 g. gær
3 dl. vand
1 tsk. groft salt
1 spsk. flydende honning
2½ dl. fuldkornsspeltmel
Sigtet speltmel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og fuldkornsspeltmel.
Tilsæt herefter sigtet speltmel lidt af gangen til dejen er fast og smidig, men stadig ret klistret. Dejen skal æltes rigtigt godt, da speltmel suger meget væde.
Kom dejen i en meldrysset skål og dæk med husholdningsfilm. Lad den hæve koldt natten over.
Næste morgen formes dejen til boller med våde hænder og kom bollerne på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve mens ovnen varmes op til 220 grader.
Bag bollerne i ca. 12 min. De skal lyde hule og sprøde når du banker på dem.
Lad dem køle lidt af på en bagerist inden de spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar