onsdag den 14. januar 2015

Søde pandekager uden mælk og hvedemel


Pandekager er et rigtigt søndags-hit! Vi spiste dem med mandelsmør og med syltetøj og is- til frokost! Det var jo søndag og Fiat'en var kaput, så jeg kunne ikke engang besøge min Mormor som planlagt.  Ja ja, undskyldninger er der nok af, haha...

Efter Kristian har fået konstateret intolerans for hvede og mælk, så er det virkeligt begrænset hvad han kan få af søde sager og det er begyndt at plage ham. En af Kristians livretter er pandekager med is, så da jeg faldt over denne opskrift hos Cathrine Yoga, vidste jeg at den snart måtte testes. Det mislykkedes desværre helt! Om det var fordi jeg brugte fint rismel ved jeg ikke, men de endte som noget tørt smuller. Pandekager skulle vi have, så Google blev min ven i nøden og jeg fandt i stedet denne opskrift. Heldigvis gav den søde, bløde pandekager med masser af vaniljesmag, lige som de skal være. Ikke helt så gode, som min favorit-opskrift, men bestemt et værdigt alternativ.
De er en lille smule skrøbelige at stege, men jeg fandt ud af at det gik bedre ved lidt lavere varme end jeg normalt ville bage ved.

Søde pandekager uden mælk og hvede (8-10 stk.)
4 æg
2 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 dl. fuldkornsrismel
2 tsk. bagepulver
2 dl. rismælk
1 dl. soyafløde
et nip salt

Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen.
Kom herefter fuldkornsrismel og bagepulver i og pisk det godt sammen.
Pisk rismælk og soyafløde i sammen med saltet. Pisk til en jævn og ret tynd dej.
Smelt lidt fedtstof på en pandekagepande og kom ca. 1 dl. dej på af gangen.
Bag pandekagerne til de er lyse og brune på hver side.

Ingen kommentarer: