Ikke meget slår nybagt brød, men vi prøver at holde det til weekenden, hvor der er ekstra god tid til den slags.
I weekenderne spiser vi nybagte boller hver morgen og nu hvor Kristian ikke må få hvede, så bliver det med spelt. Det er okay, for selvom speltmelet er noget dyrere, så har det en virkeligt lækker og nøddeagtigt smag. Denne weekend blev det boller med æbler og gule hørfrø, for jeg havde en del lidt kedelige æbler, som trængte til at blive brugt. Jeg ved ikke, om gule hørfrø er sundere end de brune, men de er hvertfald fulde af gode, sunde fedtstoffer og fibre.
Bollerne her blev virkeligt gode og saftige, så det er bestemt ikke sidste gang de bliver bagt herhjemme.
Jeg træner næsten altid helt tidligt om morgenen og når jeg kommer hjem kommer bollerne i ovnen mens jeg bader. Så er der nybagte boller, friskpresset juice og blødkogte æg på ingen tid. Bollerne rører jeg sammen dagen før og imens maskinen arbejder presser jeg også juicen. 10 minutter, så er jeg godt forberedt til en luksus-morgenmad den efterfølgende dag.
Speltboller med æble og hørfrø (ca. 10 stk.)
15 g. gær
5 dl. koldt vand
½ spsk. groft salt
1 dl. gule hørfrø
3 små æbler, groftrevet
3½ dl. groft speltmel
Sigtet speltmel
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, hørfrø, æbler og groft speltmel. Rør det godt sammen.
Tilsæt herefter sigtet speltmel lidt af gangen til du har en fast, men ret klistret dej.
Ælt den godt og længe- det gøres nemmest på maskine.
Kom dejen i en skål og dæk med husholdningsfilm. Stil den i køleskabet natten over.
Næste dage tages bollerne ud af køleskabet.
Skyl hænderne i koldt vand og form ca. 10 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve mens ovnen varmes op til 220 grader.
Bag bollerne i 12-15 minutter. De skal lyde sprøde og hule når du banker let på bunden af bollerne.
Lad dem køle af i 10 min. på en rist inden de spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar