torsdag den 26. februar 2015

Granola med sprød boghvede og æblemos

Boghvede smager egentligt lidt bitter, men bagt med æblemos og kokos bliver den til en sprød fornøjelse med en helt nøddeagtig smag.
Kristian er også vild med den:)


Morgenmaden har ændret sig væsentligt herhjemme siden Kristian fik konstateret hvede-havre- og mælkeallergi. Normalt plejede Kristian bare at skovle en skål havregryn med sukker og skummetmælk i sig, mens jeg spiste hvad jeg nu lige havde lyst til.
Nu spiser vi fælles morgenmad, lavet af mig, for Kristian kan slet ikke overskue morgenerne uden hans elskede havregryn. Så vi spiser ristet rugbrød med scrambled eggs og grønt, nybagte boller med et glas friskpresset juice eller en skål smoothie med chiagrød. Ovenpå en skålfuld smoothie skal der helst være noget groft der mætter og knaser og det gør denne skønne granola.
Jeg kunne ikke opdrive hel boghvede nogle steder på trods af at Urtekram har det i deres sortiment, så jeg har været i helsekosten for at få fat i de små frø.
Æblemosen havde jeg i fryseren- en rest fra vores eget æbletræ. Kanel og æbler er en perfekt kombination, men jeg udskiftede kanelen med vanilje, da det passer bedre til de ofte bær-baserede smoothies vi får. Smørret blev erstattet med margarine, så Kristian også må spise den. En anden gang bruger jeg nok kokosolie.
Opskriften er fra Urtekram. Min version er glutenfri, sukkerfri og mælkefri:)

Granola med sprød boghvede og æblemos
4 dl. hel boghvede
1 dl. chiafrø
1 dl. revet kokos
1 dl. æblemos
50 g. smør
1 spsk. vaniljepulver

Smelt margarinen og bland med æblemosen.
Rør boghveden, chiafrø, kokos og vaniljepulver deri.
Spred det hele ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag.
Bages i ca. 45 min. ved 150 grader. Rør undervejs, især mod slutningen af bagetiden.
Lad køle af og kom på et tætsluttende glas.

Ingen kommentarer: