lørdag den 14. august 2010

Bagt lakseside med krydderrasp og kold urtesauce...

Gæsterne kom 25 min før tid igår, så mit i alt køkkenets roderi fik jeg kun taget det her ene billede, for blev helt forvirret over at være sån bagefter, haha..

Denne lækre opskrift har jeg fået af min søde kollega Ulla og den er bar så lækker...
Dog har jeg lige opdaget, at jeg glemte at komme tomat i krydderraspen igår, men den smagte stadig rigtig lækkert!
Pinjekerner havde jeg ikke lige, så jeg brugte mandler i stedet og det giver en dejlig crunch til raspen.
Jeg fik ikke vejet laksesiden som planlagt, så hvor stor den er ved jeg ikke. Fiskemanden gav mig til 3-4 personer og der var kun et lille stykke tilbage, men vi spiste også med god appetit alle 3- og Emma fik resten:)
Urtesaucen er også rigtig god, men lav evt. dobbelt portion, for der var lige lidt nok efter min smag..


Bagt lakseside med krydderrasp og urtesauce (3-4 pers)
1 lakseside til 4 personer
100 g groft brød
1 fed hvidløg
1 lille bdt. persille
1½ tomat
1/4 dl pinjekerner (½ dl mandler)
1/4 dl balsamico
½ spsk honning
olivenolie


Urtesauce (evt. dobbel portion)
2 dl blandede krydderurter (fx. basilikum, persille, purløg)
½ forårsløg
1½ dl cremefaiche
citronsaft, salt og peber
Tilbehør: små, bagte kartofler og en god blandet salat.


Kog honning og balsamico ind til en sirup i en lille kasserolle.
Kom brød, persille, hvidløg, salt, peber og pinjekerner/mandler i en foodprocessor og kør til en ensartet konsistens.
Fjern stilk og kerner fra tomaten og hak tomatkødet fint.
Bland tomat og en smule olivenolie i krydderraspen- du skal kun bruge 1-2 spsk, så raspen lige hænger sammen.
Krydr. laksesiden med salt og peber og pensl den med balsamicosiruppen.
Fordel krydderraspen over fisken og tryk det fast med lette tryk.
Bag fisken ved 200 grader i ca. 20 min.
Hak krydderurter og forårsløg grodt og kom det i en blender sammen med 1/3 af cremefraichen, salt, peber og lidt citronsaft.

Kør til en glat og ensartet konsistens og kom det i en skål.
Rør forsigtigt resten af cremefraichen i og smag til.

Ingen kommentarer: