mandag den 16. august 2010

Æblesirup

Uhme-numme-num...

Det her er lækre sager:)
For længe siden faldt jeg over opskriften på æblesirup hos Hanne og fik købt glas, fordi jeg havde intentioner om at lave det en af de efterfølgende dage. Sån gik det ikke, men i aften fik jeg mig alligevel taget sammen..
Jeg er sikker på det bliver et hit på pandekager, så sån nogle må jeg hellere bage i weekenden:)
Hanne pressede groftrevne æbler i et viskestykke for at presse saften ud, men jeg er jo den heldige ejer af en lækker juicer, så æblerne fik bar en tur i maskinen..


Æblesirup
1 l ufiltreret æblejuice
750 g rørsukker (jeg brugte mørk)
1 stang vanilje


Kom æblesaften i en gryde og kog den ned til ca. 7½ dl.
Jeg lod den koge til, at jeg ikke synes jeg kunne se den blev mindre.
Kom sukkeret i, flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både korn og den flækkede vaniljestang i gryden.
Kog det hele ned til sirup- den bliver lidt tykkere når den bliver kold.
Hæld siruppen på skoldede glas. Kom vaniljestangen ved.
Opbevares koldt.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor længe lader du det ca koge efter du kommer sukker i?

MissMuffin sagde ...

Åha, det er svært at sige.. Måske omkring 25-35 min. Det skal begynde at tykne..

Anonym sagde ...

Opskriften kan varmt anbefales.

MissMuffin sagde ...

Anonym, det er jeg glad for at høre :)