søndag den 15. august 2010

Brownies med valnødder og chokolade...

Til desserten i aften valgte jeg at bage en brownie fra "Byens Bedste Kager"- undskyld det dårlige billede- min kage kommer bestemt heller ikke til at ligne den i bogen:)
Nu er den jo ikke prøvesmagt endnu, men alene bar dejen, UHM(ja mor, jeg ved godt man ikke må spise noget med rå æg i:)).
Kagen er bestemt ikke for de fedt-forskrækkede eller nogen på slankekur, men vi hører heldigvis ikke til nogen af delene..

Brownies med valnødder og chokolade
170 g mørk chokolade 70 %
380 g brun farin
400 g smør
6 æg
160 g mel
20 g kakao
Pynt:
150 g chokolade eller valnødder/ en blanding


Smelt forsigtigt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad.
Rør farin og smør godt sammen til en luftig masse.
Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hvert.
Sigt mel og kakao ned i dejen under omrøring.
Tilsæt den smeltede chokolade og rør dejen til en ensartet masse- dog ikke for længe.
Smør en bradepande(ca. 25x35 cm) med lidt smør og beklæd den med bagepapir.
Kom dejen i formen og glat den ud.
Hak valnødder og/eller chokolade og pynt dejen med det.
Bag brownien ved 190 grader i 20-25 min.
Lad den afkøle og vend den ud af formen.

Ingen kommentarer: