søndag den 15. august 2010

Chokolade-fudgekage...

Igår var tøserne på besøg til madklub og vi fik en LÆKKER chokoladekage fra Jamie Olivers "Alle kan lære at lave mad".

Desværre var jeg temmeligt stresset og fik ikke taget noget billede, men i må altså bar lige prøve den!
Super lækker med vaniljeis, men jeg synes godt der kan være lidt flere karameller i.
Det er ikke nogen særligt pæn eller fancy kage, men gæsterne var hvertfald vilde med den og den er perfekt il en hverdagsaften:)
Fudge-karameller er de der store, bløde karameller, som man ofte kan købte ved "bland-selv" slik- jeg har købt dem her ved DSB's kiosk. Der skal 100 gram i, men brug evt. det dobbelte, det gør jeg næste gang!
Jeg har bar lavet dejen i min foodprocessor, så tager det ingen tid. Ellers skal du først finthakke chokolade og mandler og så bruge en håndmixer..


Chokolade- fudge kage
200 g mørk chokolade af ordenlig kvalitet
175 g smør
125 g brun farin
100 g mandler(jeg gad ikke smutte dem)
1 nip salt
2 spsk kakaopulver
4 store æg.
150 g mel
1 tsk bagepulver
100 g fudgekarameller


Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i foodprocessoren sammen med smørret.
Kør det sammen.
Tilsæt sukker, mandler, salt og 1 spsk kakaopulver.
Når blandingen er nogenlunde ensartet tilsættes æggene, et af gangen.
Tilsæt mel og bagepulver og kør til en lind dej.
Smør et ildfast fad og drys den anden spsk kakaopulver udover.
Fordel dejen i fadet med en dejskraber og jævn dejen godt ud.
Halver evt. de store karameller og tryk dem ned i dejen.
Bag kagen ca. 20 min ved 160 grader.
Den skal stadig være lidt klistret inden i.
Serveres varm med vaniljeis.

Ingen kommentarer: