søndag den 15. august 2010

Mandelmarengslagkage med rabarberkompot og hyldeblomstskum...



Denne lagkage er en favorit og jeg bagte den bla. til et bryllup, hvor den var ret populær.
Det er oss en af de eneste kager, som Pap bryder sig om, så den blev selvfølgeligt bagt til hans fødselsdag igår.
Opskriften er fra "Kager der smager" af Alette Bertelsen.
Billederne blev desværre ikke så gode, for lyset er ikke så godt i mors køkken..
Kagen er super nem og lave og kan sagtens laves en dag eller 2 i forvejen.
Dog skal kagen først samles i sidste øjeblik, ellers bliver bundene bløde, men det varer aldrig..
Jeg pynter altid med masser af sukkerkugler, tørrrede lavendelblomster(giver en meget parfumeret smag, vær varsom) og gerne lidt friske bær hvis jeg har.
Fyldet kan varieres i det uendelige, så det er bar at bruge fantasien:)
Hyldeblomstsaft i flødeskummet smager rigtig dejligt og sommerligt.
Denne gang tilsatte jeg lidt orangeblomstvand, det gav en spændende smag, men tror jeg bedst kan li den uden:)

Mandelmarengsbunde(3 stk)
50 g mandler
4 æggehvider
180 g sukker(jeg brugte en blanding af rørsukker og alm. sukker)

Fyld:
Rabarberkompot(rabarber, en smule vand, sukker og lidt vanilje)
Hyldeblomstflødeskum(flødeskum, lidt vanilje, lidt koncentreret hyldeblomstsaft)

Pynt:
Masser af friske bær
Citronmelisse eller mynte
Sølvkugler
Tørret lavendelblomster

Hak mandlerne meget fint- jeg gider ikke smutte dem, men det er en smagssag.
Pisk æggehviderne meget stive.
Kom sukkeret deri og pisk godt.
Vend de hakkede mandler i.
Kom bagepapir på 2 bageplader- smør dem evt med et tyndt lag smør.
Fordel dejen i 3 cirkler og jævn dem så godt du kan.
Bages ca. 1 time ved 160 grader varmluft med en trægrydeske sat i klemme i ovnlågen.
Lad dem køle af- pak dem endeligt ikke ind, så bliver de seje.
Jeg plejer at opbevare dem i ovnen natten over eller pakket i rent bagepapir med et viskestykke lagt over, så bevarer de deres sprødhed.

Tip: Du kan også bruges hassselnødder, det smager også rigtig fint

Ingen kommentarer: