lørdag den 14. august 2010

Grøn kartoffeltærte...

Tærten er super lækker, men jeg nåede ikke at tage nogle ordenlige billeder, men I kan roligt lave den, for den bliver ganske nydelig og smager rigtig godt- også med en frikadelle til:)  Opskriften er fra en af ynglingskogebøgerne, nemlig "Tænd på tærter og Tryl med tilbehør"...


Grøn kartoffeltærte
Dej:
120 g koldt smør
180 g mel
1 tsk salt
1 æg
Fyld:
500 g kartofler
400 g porrer
1 bundt persille
50 g god, revet ost, fx emmentaler(jeg brugte noget mere)
salt, peber, lidt mælk, olivenolie


Smuldr smørret ned i melet så det får en grynet konsistens.
Tilsæt æg og salt og sammel det til en meget klistret dej. Smør den ud i et tærtefad og glat den godt ud.
Forbages 20 min ved 200 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker. Kog dem møre i letsaltet vand.
Skær porrene i tynde ringe og sauter dem i lidt olivenolie til der er bløde.
Mos kartoflerne og bland porrer, hakket persille og lidt mælk i.
Smag til med salt og peber.
Bred mosen ud over den forbagte tærtebund.
Drys osten udover.
Bag tærten ca. 30 min ved 200 grader.

2 kommentarer:

Camilla sagde ...

Skøn opskrift.. Lavede den iaften og den blev godkendt af hele familien. Fik lækker salat til, havde dog tilføjet hvidløg til tærten.. Og lidt doven så bagte ikke tærtedejen selv, men var en købe..
Kh Camilla
http://celinas-verden.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

Camilla, jeg laver altså heller ikke altid tærtedejen selv- sån noget tærtedej er sq tit så besværligt! Er bare lidt ærgeligt over, at der ikke findes flere varianter af den ferske dej, så der var fx. en økologisk eller en fedtfattig variant.