Grønt og vitaminer skal der til ovenpå al den her julemad, slik og sodavand, så idag har vi fået grøntsagsgullash, også en opskrift fra det nye nummer af BoligLiv.
Kristian er ikke særligt vild med hverken rodfrugter, salat eller kylling, så jeg tror han synes det var lidt hårdt, men jeg synes det smager ganske godt:)
Opskriften er egentligt tiltænkt som en vegetarret og jeg kunne sagtens forestille mig den smager super godt bar med brune ris og salat til, men nu fik vi li lidt kylling til.
Der er mad til mange i den her portion, så næste gang vil jeg kun lave halvdelen.
Grøntsagsgullash(4-6 pers)
1 løg
2 store gulerødder
½ lille knoldselleri
2 persillerødder eller pastinakker
400 g kartofler
1 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1 tsk paprika
2 ds. hakkede, flåede tomater(den ene blev med basilikum/oregano)
1 dåse tomatpure a' 70 g
1 dl fløde
1 bdt persille
50 g mandler
salt, peber
olivenolie, lidt chili og citronsaft
Pil løget og hak det fint.
Skræl rodfrugter og kartofler og skær dem i tern.
Varm lidt olivenolie i en stor gryde og steg løget heri, til de er klare og bløde.
Tilsæt grøntsagerne og presset hvidløg- vend godt rundt.
Tilsæt paprika, spidskommen og evt. lidt chili sammen med dåsetomater og tomatpure.
Lad det hele simre under låg i ca. 30 min til de er møre.
Tilsæt fløde og smag til med alt, peber og citronsaft.
Hak persille og mandler og drys over ved serveringen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar