lørdag den 14. august 2010

Grøntsagslasange med ricotta og spinat...



Jeg fik brugt lidt tid i køkkenet i eftermiddag og det må jeg sige, at jeg nød!
Vi fik denne lækre lasange med spinat og ricotta, som selv kræsne og grøntsags-forskrækkede Lise kan lide. Vi fik avocado-tomatsalat, tzatiki og hvidligsflutes til.
Opskriften er fra denne herlige side, hvor også  billedet er fra- sån så min lasange sjovt nok ikke ud.)
Jeg har redigeret lidt i opskriften, men her kommer den som jeg har lavet den.
Den er ret omstændig at lave, især når man selv griller peberfrugter og laver mornaysaucen, men begge dele kan nu købes i supermarkederne.


Grøntsagslasange med ricotta og spinat (4 pers)
250 g friske spinatblade
250 g ricotta
1 stor squash i tynde skiver
2 flækkede, udkernede grillede, flåede røde peberfrugter
1 tomat i skiver
9 lasagneplader
salt, peber, olivenolie


Tomatsauce:
2 store, hakkede løg
2 fed knust hvidløg
1 stor, groftreven gulerod
l spsk revet citronskal
2 dåser hakkede, flåede tomater
1-2 spsk frishakket basilikum
salt, peber, lidt sukker


Morneysauce:
25 g smør
25 mel
4 - 5 dl mælk
75 g friskreven emmentaler eller parmesan.
Salt, peber og reven muskatnød

Bruges der frisk spinat dampes det kort, til det falder lidt sammen og væsken knuges ud.
Frossen spinat tøes op og knuges fri fra væde.
Bland spinaten med ricotta, sat og peber.
Tomatsauce:
Sauter løg og hvidløg i olie, til de bliver bløde, men ikke tager farve.
Kom citronskal og tomater ved og lad saucen snurre tyk under omrøring- fjern evt. lidt af væden.
Smag godt til med salt, peber, basilikum og sukker.
Morneysauce:
Smelt smørret uden at det tager farve.
Rør melet i og tisæt hurtigt mælken.
Kom saucen op under omrøring til den bliver tyk og tilsæt osten.
Smag til.
Læg 3 lasagneplader i bunden af et smurt ovnfast fad .
Kom halvdelen af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen, peberfrugt og squash ovenpå og derefter 3 lasangeplader.
Kom spinatblandingen herover sammen med evt. resterende peberfrugter og squash.
Km resten af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og derefter 3 lansangeplader over.
Slut med et lag lasagneplader og resten af morneysaucen på toppen.
Drys med lidt ost og kom tomatskiverne op sammen med et par blade basilikum.
Lad gerne lasagnen trække en halv times tid, før den bages ved 200° i ca. 45 minutter

Ingen kommentarer: