lørdag den 14. august 2010

Øllebrødsboller..

Disse boller er nemme at lave og smager rigtig godt, men en saftig krumme og sprød skorpe, ligesom jeg kan li dem.. En opskrift jeg helt sikkert bruger igen!
Opskriften er fra SpisBedre nr. 08/2010, som denne gang er fuld af spændende opskrifter jeg skal have afprøvet...
Rugbrødet vi havde på lager var uden særligt mange kerner, for det var Kristian der har handlet sidst, så jeg tilføjede en håndfuld hørfrø og en håndfuld solsikkekerner.
Hvidtøl var ikke at få i Netto, så jeg brugte en tung, sød og mørk øl, der har givet en meget tydlig smag af øl, men det kan jeg nu også godt li:)


Øllebrødsboller (10-12 stk)
300 g rugbrød med kerner (ca. 6 skiver)
1 flaske hvidtøl
25 g gær
2 dl lunken vand
1 tsk salt
600-700 g hvedemel (jeg brugte "Tippo 00", som indeholder meget protein)
evt. 1 håndfuld solsikkekerner og 1 håndfuld hørfrø


Smuldr rugbrøddet ned i en skål og kom øllen ved.
Tilsæt evt. solsikkekerner og hørfrø.
Lad stå i en time, til rugbrøddet er godt opløst.
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og kom det i rugbrødsblandingen.
Ælt melet i lidt af gangen, til dejen er elastisk og smidig- den skal æltes godt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time (min stod hvertfald 2 timer)
Ælt dejen igennem og del den i 10-12 stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad efterhæve 1 time (de stod nok kun 30 min)
Bag bollerne ved 225 grader i ca. 20 min.


Jeg var ret begejstret for Urtekrams sandwich spread med tomat og urter, så nu skulle den næste i rækken afprøves.

Må nok indrømme at jeg var lidt skeptisk, for hverken rødbede eller peberod er livretter, men den smager virkeligt rigtig godt!
Den blev afprøvet i en af bollerne sammen med salatblade, bønnespirer og avocado til min frokost, så nu ender den nok med at være i fast sortiment.
Den vil sikkert også smage godt i en sandwich med fx. roastbeef eller skinke, hvis man ikke er til det helt grønne..
Skal også ha prøvet at lave en hjemmelavet version, men det er lige det der med at få taget sig sammen.
Et glas som dette koster 30 kr i Føtex eller Kvickly, så det er ikke helt billigt..

6 kommentarer:

Maj sagde ...

Arj hvor ser det her lækkert ud :)

Jeg tænkte på, smager det sandwich spread meget af peberrod? For det er bestemt ikke noget mine smagsløg er så glade for, men det ser bare sååå lækkert ud ;) ;)

- Maj

MissMuffin sagde ...

Det synes jeg kke, at den gør- jeg er nemlig heller ikke så vild med peberod:)
Det giver bar en smule skarphed til den søde rødbede..

Synes især den smager super godt på rugbrød med avocado og karse! Uhm..

Anonym sagde ...

Hmm, de ser faktisk rigtig gode ud! Den opskrift får et skud, når jeg skal bagt nye madboller i løbet af ugen. Tak for opskriften :-)

MissMuffin sagde ...

spismitsvin, de er rigtigt gode og jeg har bagt dem flere gange, når jeg har noget kedeligt rugbrød, som skal bruges..

Dorte sagde ...

Så er bollerne afprøvet.... jep de er super goe;)Glæder mig til at få dem til frokost i morgen;)

MissMuffin sagde ...

Dorte, det var godt at høre:)