lørdag den 14. august 2010

Mandellagkage med hindbærskum...

Denne rigtig lækre kage havde Lotte og Carsten med under et besøg hos os og den bragte virkeligt lykke.
Sprød, sød og sommerlig, en kage der helt sikkert vil glæde de fleste:)
Kristians verden blev vidst også rystet en smule, for det var nemlig Carsten der havde lavet den:)
Opskriften er bragt i en af Frederikshavns lokalaviser og stammer fra Anne-Mad i Frederikshavn, som er en cateringfirma, der især er berømt på disse kanter for deres helt fantastiske kagebord:)
Og den er også helt fantastisk, serveret med søde danske jordbær og hyldeblomstsaft i glasset:) Uhm...


Mandellagkage med hinbærskum
Bund:
200 g blendende mandler
6 æggehvider
200 g sukker

Fyld:
3 dl piskefløde
200 g hindbær
lidt flormelis


Pisk hviderne stive sammen med sukker til sej marengs.
Vend forsigtigt de blendede mandler i.
Fyld massen i 2 smurte tærteforme (lige store) og bag dem ved 180 grader i 30 min.
Lad dem køle af og vend forsigtigt ud af formen.
Pisk fløden stiv og smag til med lidt flormelis.
Mos hindbærrene og sigt dem inden de vendes i flødeskummet.
Kom flødeskummet mellem mandelbundene og server med et drys flormelis.


Tip: Bundene kan helt sikkert laves dagen i forvejen, men husk at de ikke på opbevares på hverken køl eller pakket i plastic. Opbevar dem under et tørt viskestykke i den kolde ovn, så holder de sig fint.
Skummet kan varieres i det uendelige fx. med friske jordbær eller blåbær i!

11 kommentarer:

Jeanne sagde ...

Hej Missmuffin. Faldt over denne lækre mandellagkage som jeg vil forsøge mig med imorgen (dog med friske jordbær istedet for hindbær), men jeg har lige et par spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med.
Skal mandlerne smuttes inden de blendes?
OG tror du jeg kan lave små minilagkager i stedet for en stor, altså så man får en kage hver? og hvor lang tid tror du så bundene skal have i ovnen?
Håber jeg kan nå at få din hjælp inden imorgen :)
Ellers super god blog med masser af lækre opskrifter.. Skal helt sikkert også prøve at lave gulerodsmuffins med flødeostglasur en dag.. du er hermed bogmærket :)

MissMuffin sagde ...

Hej Jeanne

Nej, det behøves de bestemt ikke.
Kagen vil se lidt mere rustik ud når du ikke smutter dem, men det synes jeg ikke gør noget..

Uha, det er et svært spørgsmål....
Hvis du sørger for at piske hviderne rigtig godt stive, så tror jeg godt du kan lave små bunde ved bare at sætte dem på bagepapir.
Spørgsmålet er, om dejen vil flyde meget ud eller ej, det har jeg lidt svæt ved at vurdere...
Jeg vil tro, at de skal have 15 min, måske lidt mere.
De skal føles tørre i overfladen.
Lad dem køle helt af inden du tager dem af bagepapiret- det er mit bedste bud, men slet ikke en garanti for at det vil lykkedes dig.
Skriv endeligt en kommentar mere om hvordan det gik hvis du forsøger dig:)

Jeanne sagde ...

Tusinde tak for det hurtige svar.
Jeg har sådan en silikoneform fra tupperware til mini-tærter... minder om sådan en til muffins, den har bare lavere sider, så håber den kan klare det.
Jeg skal nok skrive når det er afprøvet :)

MissMuffin sagde ...

Smart, det er jeg meget spændt på at høre om!
Hak mandlerne meet fint og pisk hviderne rigtigt stive, så tror jeg nok det skal blive en succes:)

Jeanne sagde ...

Så fik jeg det afprøvet. Jeg prøvede både at bruge min silikoneform og at lave dem på bagepapir. Dem i silikoneformen var ikke til at få ud uden at de gik i stykker.. MEN jeg smurte ikke formen (det skulle ikke være nødvendigt), men det kunne måske have hjulpet. Dem på bagepapiret blev rigtig fine og umiddelbart flyder de ikke særlig meget ud. De fik ca. 20 min i ovnen.
Tog lidt billeder undervejs, så hvis du vil se dem kan jeg sende dem til din mail :)
Mvh. Jeanne

MissMuffin sagde ...

Jeanne, det lyder spændende!
Er ret sikre på, at de bliver vildt fine som mini-kager!
Send endeligt billeder:)

Jeanne sagde ...

Jeg kan ligepludselig ikke sende mail til dig :(

MissMuffin sagde ...

Nå, det var mærkeligt, for min mail virker fint:)
Har du tjekket, at du skriver adressen helt korrekt?

Jeanne sagde ...

Ja lavede bare en besvar fra vores tidligere mails.. Men prøver igen imorgen :)

Anonym sagde ...

Hej kan man lægge kagen sammen et par timer i forvejen eller bliver bundene alt for bløde og smattede ?

MissMuffin sagde ...

Nej, det kan man ikke. Den skal samles i sidste øjeblik. Men bund og skum kan laves i god tid og så samles lige inden servering.