lørdag den 14. august 2010

Monkeybread..

Så skulle jeg også prøve at bage monkeybread, men jeg må sige, at jeg ikke var vildt imponeret.

Måske det skal spises når det er helt lunt, for jeg synes det blev lidt tørt da det blev koldt- måske jeg bagte det lidt for længe?
Jeg ville nok hellere ha haft en alm. kanelsnegl eller et par gode muffins istedet:)
Opskriften er fra urtekrams hjemmeside, med tilpasset hvad jeg nu lige synes.
En anden gang ville jeg nok bruge en blanding af brun farin og muscovado, da muscovado er meget mørkt i smagen og mangler li den sidste sødme..
Fødselsdagsgæsterne synes det var et meget sjovt indslag og det ser også rigtig flot ud på et brunchbord...


Monkeybread (1 stk)
50 g gær
4 dl lun mælk
2 spsk sukker
1 nip salt
1 æg
2 tsk stødt kardemomme
Ca 500 g hvedemel

Til drys:
100 g smeltet smør
200 g mørk muscovadosukker
2 spsk kanel


Rør gæren ud i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser- melet lidt efter lidt, til du får en blød og smidig dej.
Lad dejen efterhæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1 times tid.
Del dejen i en masse små stykker og tril den til kugler.
Bland muscovado og kanel godt.
Dyp kuglerne i smeltet smør og tril dem derefter i kanelsukkeret.
Læg dem i tætte lag i en smurt springform og bag dem så ved 175 grader i 45-50 min.
Lad brødet køle lidt af i formen inden det vendes ud.

Ingen kommentarer: