fredag den 13. august 2010

Ærtepure..

Denne lækre ærtepure er rigtig god som tilbehør til nye kartofler, stegte fiskefiletter og gulerodsråkost!
Den vil sikkert også smage godt til et stykke stegt kød, i en burger eller som vegetar-pålæg på en rugbrød.
Opskriften er fundet her og kan kun anbefales:)

Ærtepure (stor portion- ca. 4 pers)

1 lille løg
1 fed hvidløg
50g mandler
10g smør
400g fine grønne ærter
50g cremefraiche 38%- ca. 1 lille dl.
1-2 tsk. citronsaft
havsalt
peber fra kværn


Hak løg og hvidløg fint.
Rist mandlerne let gyldne i smørret og tilsæt de to slags løg.
Steg videre uden at løgene tager farve.
Kom ærter og cremefraiche i og varm det hele hurtigt igennem.
Blend det til en grov mos - evt, af 2 omgange og smag til med havsalt og peber.
Jeg valgte at afkøle den, da den virkede lidt grumset da den stadig var lun, men det er nok en smagssag:)

Ingen kommentarer: