Denne lækre ærtepure er rigtig god som tilbehør til nye kartofler, stegte fiskefiletter og gulerodsråkost!
Den vil sikkert også smage godt til et stykke stegt kød, i en burger eller som vegetar-pålæg på en rugbrød.
Opskriften er fundet her og kan kun anbefales:)
Ærtepure (stor portion- ca. 4 pers)
1 lille løg
1 fed hvidløg
50g mandler
10g smør
400g fine grønne ærter
50g cremefraiche 38%- ca. 1 lille dl.
1-2 tsk. citronsaft
havsalt
peber fra kværn
Hak løg og hvidløg fint.
Rist mandlerne let gyldne i smørret og tilsæt de to slags løg.
Steg videre uden at løgene tager farve.
Kom ærter og cremefraiche i og varm det hele hurtigt igennem.
Blend det til en grov mos - evt, af 2 omgange og smag til med havsalt og peber.
Jeg valgte at afkøle den, da den virkede lidt grumset da den stadig var lun, men det er nok en smagssag:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar