Madpakken er jo dagens højdepunkt og den næste uge kommer nok til at byde på mange udfordringer, så det er med at madpakken er sund og nærende:)
Flere dejlige bloggere har anbefalet disse boller fra Magasinet Mad! nr. 02/2010 og de virker også perfekte til madpakken.
Jeg fik 12 stk ud af portionen og ikke 24 som opskriften foreskriver!
Jeg har brugt en "Limfjords Porter", som viste sig at være nærmest helt sort, så bollerne har en dejlig tydelig sødme fra øllen.
Jeg kunne godt bruge lidt kerner, så måske jeg en anden gang tilsætter lidt knækket hvede eller knuste hørfrø- de kunne også sagtens drysses med lidt sesam.
Imorgen skal de fyldes med sandwich spread, advocado, rødbedespirer og soltørrede tomater. Guf!
Rugbrødsboller(12 stk)
25 g gær
25 g smør
5 dl porter (ca. 33 cl)
2 tsk brun farin(jeg brugte mørk muscovadosukker)
2 tsk salt
4 dl rugmel
7-8 dl hvedemel
Smuldr gæren ned i en skål.
Smelt smørret i en lille kaserolle og hæld øllen ved. Varm op til 37 grader- lillefingervarmt.
Hæld det over gæren og rør den godt ud.
Rør sukker, salt og rugmelet i dejen.
Rør det mete af hvedemelet i og hæld dejen ud på en meldrysset bord.
Ælt den godt igennem til en smidig dej og lad den hvile lunt og tildækket 45 min.
Ælt dejen let igennem og del den i 2.
Rul hvert stykke ud til ca. 1 cm tykkelse og udstik runde boller med en lille skål- ca. 10 cm i diameter.
Kom brødene på en bageplade med bagepapir.
Prik dem med en gaffel eller lav mønster med en klejnesporer og lad brødene efteræve 30 min.
Bag bollerne 15 min ved 225 grader til de er luftige og sprøde.
Tip: De bliver bestemt ikke dårligere af en tur i fryseren!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar