lørdag den 14. august 2010

Valnøddebrød med øl og honning..


Brødene bliver rigtig lækre!
Det har en god smag, sprød skorpe og er dejligt luftigt. Helt sikkert et jeg vil bage igen!
Opskriften er fra Mad! nr. 2/2010.

De skal ikke æltes, så det er et ideelt brød til dem der hader at få dej på fingrene:)

Valnøddebrød med øl og honning(2 stk)
1 flaske Carls Porter eller hvidtøl
2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk honning
2 tsk salt
1½ spsk smagsneutral olie
1 spsk friskpresset citronsaft
100 g hakkede valnødder
100 g speltflager
ca. 700 g hvedemel- gerne tipo 00.


Bland vand og øl og rør gæren ud heri.
Tilsæt honning, salt, citronsaft, olie og valnødder.
Tilsæt speltflager og rør melet i lidt af gangen, til dejen er tung, men stadig klistret.
Den skal ikke kunne æltes med fingrene, men heller ikke være flydende.
Rør den rigtig godt igennem.
Lad dejen hvile tildækket 1-2 timer et lunt sted.
Vip dejen ud på et meldrysset bord- den skal ikke æltes.
Når dejen har lagt sig deles den i 2 med en skarp kniv og formes skødeløst til et brød, uden at der æltes.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket ½ time.
Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 min.


Tip: Dejen kan skæres ud til ca. 15 boller i stedet, som så skal bage ca. 15-20 min.
Bollerne skal heller heller ikke æltes.

Ingen kommentarer: