lørdag den 14. august 2010

Sydlandsk tomatsuppe...

Kristian bestemte menuen herhjemme idag og det måtte blive en dejlig varm tomatsuppe.
 Lige hvad vi trænger til med det kolde vejr, der endnu ikke har opdaget, at det altså er tid til forår!
Opskriften er fra Baronessens kogebog "Baronessen går i køkkenet".
Suppen er nem at lave, men sørg for at koge grøntsagerne godt og blende den grundigt, for ellers bliver den sån lidt grynet..
Suppen smager godt og kraftigt af tomat, mens bladsellerien lige giver lidt ekstra smag..
Der er til 3 meget sultne personer i den her portion, så der er lige en omgang til madpakken imorgen:)

Sydlandsk tomatsuppe (2-3 pers)
2 spsk olivenolie
25 g smør
2 løg
2 gulerødder
1 stængel bladselleri
2 fed presset hvidløg
500 g tomater
1 dåse flåede, hakkede tomater
2 spsk tomatpure
2 spsk hakket frisk basilikum
6 dl kyllingefond(jeg brugte grøntsagsboullion)
salt, peber

Start med at komme tomaterne i kogende vand et øjeblik, så skindet bliver løst.
Flå tomaterne og fjern kernerne. Skær tomatkødet i tern.
Skræl gulerødder og løg.
Hak løg, gulerødder og bladselleri.
Varm olie og smør op i en stor gryde.
Svits løg, gulerødder og bladselleri i 2 min.
Tilsæt hvidløg og svits yderligere 2 min.
Tilsæt tomatkødet og dåsetomater og lad det simre i 15 min.
Tilsæt tomatpure, basilikum og boullion og lad det simre 10 min.
Smag til med salt og peber.
Blend suppen grundigt og server.

Ingen kommentarer: