Jeg elsker risotto! Den her må være min ynglings-opskrift. Jeg kan ikke huske hvor den er fra, men god er den hvertfald.
Kristian var blevet lovet bøffer, men udvalget i SuperBest hvor jeg handlede(det ligger li ved banegården), var altså ikke særligt spændende.
Jeg endte alligevel med at snuppe en pakke bøffer, da jeg ikke orkede at skulle andre steder, selvom de ikke så særligt gode ud.. men det var de! Det er længe siden vi sidst har fået så møre bøffer. Uhm.. Og så Sallings gruyere-flutes, de smager altså altid helt vildt godt lige meget hvad de spises til:)
Tomatrisotto ( 2 pers)
1 rødløg / alm. løg
1 fed hvidløg
150 g risottoris
1 dl tør hvidvin
ca. 8 dl kraftig grøntsagsboullion
250 g tomater- jeg brugte cherrytomater
½ dl piskefløde
50 g friskrevet parmesan
½ bdt. persille
lidt olivenolie
lidt salt, peber og citronsaft
Hak løget fint og pres hvidløget.
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie til de er bløde og klare.
Kom risottorisene ved og rist dem til de tar en smule farve.
Kom hvidvinen ved og lad det dampe lidt af.
Spæd gradvist op med boullion. Lad risene simre ca. 20 min til de er møre- de må endeligt ikke koge ud, sørg for hele tiden at spæde op med boullion.
Skær tomaterne i tern eller halve alt efter størrelsen.
Hak persillen fint.
Når risene er møre tilsættes tomater, halvdelen af persillen og fløden og lad det koge lidt sammen.
Rør osten i så det smelter sammen med resten.
Smag til med lidt salt, peber og citronsaft og drys med resten af persillen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar