Uhm, en rigtig lækker, cremet, mættende og varmende suppe på en kold vinterdag.
Ja, og et velkomment afbræk fra julemaden, som vi snart skal indtage i uhyrlige mængder!
Opskriften er fra SpisBedre nr. 1/2011 med lidt ændringer; jeg udskiftede pastinakker med persillerødder
og koriander med karse.
Ja, og så glemte jeg hvidløg, men det var ikke med vilje og ville helt klart klæde suppen, så husk det endeligt.
Det bliver hvertfald ikke sidste gang den bliver lavet herhjemme- server med lune naanbrød:)
Kyllingesuppe med rodfrugter og kokosmælk ( 2 pers.)300 g. kyllingefilet
1 lille løgKyllingesuppe med rodfrugter og kokosmælk ( 2 pers.)300 g. kyllingefilet
200 g. gulerødder
200 g. pastinakker / persillerødder
1 spsk. rød karrypasta *
1 dl. vand
1 terning god boullion
1 ds. kokosmælk light (400 ml.)
½ tsk. salt
olivenolie
evt. lidt sukker og citronsaft
Tilbehør:
Koriander / karse
Lune naanbrød
Skær kyllingekødet i små tern
Pil løg og hvidløg og hak det.
Skræl gulerødder og persillerødder og hak dem fint.
Svits grøntsagerne i en smule olivenolie sammen med karrypastaen.
Tilsæt vand og boullionterningen og lad det koge ind i grøntsagerne.
Hæld kokosmælken og kyllingen ved og lad det koge ca. 5 min. under låg til kyllingen er gennemkogt.
Smag den til med salt, sukker og citronsaft.
Si væden fra suppen og pisk den skummende med en stavblender eller håndmixer.
Kom det tilbage til grøntsagerne og server suppen straks.
*Rød karrypasta / red currypaste kan fåes i de fleste større supermarkeder, fx. kylling.
Styrken kan variere en del, vær lidt forsigtig med doseringen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar