søndag den 26. juni 2011

Roasted Cauliflower

 Der er virkeligt meget lækkert at komme efter på torvet for tiden, for der bugner af lækre, danske grøntsager.
Nærmest hele vores madbudget lægges der hver uge, for jeg kan ikke stå for alt det sprøde og grønne.
 Ærtesalaten er en ny favorit herhjemme.
Vildt sprød, saftig og med en diskret smag af ærter. Uhm!

Især blomkålene er vildt flotte, så igår måtte jeg have et med hjem.
Kristian elsker kogt blomkål, mens jeg måske ikke er så stor fan af det.
Derfor blev halvdelen af blomkålet idag forvandlet til krydrede, ristede bidder og så var jeg solgt. Det er en god måde at spise blomkål på!
Opskriften er fundet her, men kan jo varieres i det uendelige, fx. med tandoori, garam masala eller bar en rigtig god urtesalt.
Vi har fået en bøf med peberkant, tzatiki og en blandet salat af ærtesalat, friskbælgede ærter, gulerødder, peberfrugt, tomater og spinat og så de ristede blomkål. Uhm, hvor godt!

Roasted cauliflower (2 pers)
½ blomkål
2 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
salt, olivenolie

Del blomkålet i små buketter.
Kom dem i en skål og vend rigtig godt sammen med karry og spidskommen.
Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og dryp olivenolie over.
Drys med lidt salt.
Bages ved 200 grader i ca. 10 min. De skal tage farve, men stadig være lidt sprøde indeni.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mums, det ser godt ud og lige den side er lige nu en af mine yndlings :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Det smager rigtig godt:)
Det er også en fin side, men meget lækkert og enkelt mad:)

Heidi sagde ...

Du inspirerer mig til nye retter:-)
Ser altid så godt ud det du laver!

MissMuffin sagde ...

Heidi, det er jeg super glad for at høre:)