onsdag den 24. august 2011

MissMuffins salat med porcheret æg og croutoner

 Når jeg er alene hjemme spiser jeg næsten altid salat, hvis der ikke er rester på lager.
Jeg elsker salat- det gør Kristian ikke:)
Der er utroligt mange lækre salater at vælge imellem, så jeg skifter hele tiden, men babyspinat og ærtesalat har vi næsten altid.
Krydderurter smager også godt imellem salatbladene, så det bruger jeg også tit.
Så idag blev det til ærtesalat, babyspinat, raddicchio, feldsalat, rød syre og brøndkarse.
Udover salaterne blev det også til lækre tomater hjemme fra Pap, agurk og ærter.


For lidt varitation ville jeg så lave et porcheret æg til idag, selvom det lød noget svært.
Mit æg blev da heller ikke helt perfekt og fik lidt "flimser", men jeg er udemærket tilfreds med resultatet til at det var første forsøg.
Næste gang vil jeg lave 2 æg, for 1 var lige i underkanten:)
For det bedste resultat skal ægget være så friskt som muligt, helst ikke mere end en dag gammel- det er noget med proteinet i æggehviden at gøre.
Så nye var mine æg nu ikke, men det gik alligevel.
Nu havde jeg også et par skiver tørt kartoffelfranskbrød som skulle bruges, så det blev forvandlet til croutoner til salaten. Rigtig lækkert, for så var der noget til at suge den lune æggeblomme op med:)

MissMuffins salat med porcheret æg og croutoner (1 person)
1 håndfuld babyspinat
1 stor håndfuld blandende salater og krydderurter
2 tomater
1/3 agurk
1 håndfuld ærter
1-2 æg
ca. 1 dl. eddike
2 skiver brød
hvidløgsolie, groft salt

Fjern skorpen fra brødet og skær det i små tern.
Steg det helt sprødt i en smule hvidløgsolie og drys med salt.
Skyl salaterne og anret dem på en tallerken.
Skær tomaterne i både.
Fjern kernerne fra agurken og skær den i skiver.
Fordel ærter, tomater og agurk over salaten.
Bring en gryde med vand i kog sammen med eddike og en smule salt.
Når vandet koger skruer du en smule ned for varmen, så der ikke er for store bobler.
Slå ægget ud i en lille kop og hæld det forsigtigt ned i gryden.
"Form" straks æggehviden omkring ægget med en ske.
Lad det småkoge i ca. 3 min.
Tag det op med en hulske, dyp det kort i koldt vand og fjern flimserne.
Anret straks brødcroutoner og æg ovenpå salaten og spis det med det samme, så æggeblommen stadig er lun.
NB: Laver du mere end 1 æg, så lav dem et af gangen!

Ingen kommentarer: