Haven vrimler lige nu med æbler, men det er de syrlige madæbler, så de gør sig nu bedst i kager:)
Denne kage her er dog lidt kedelig, for den smagte alt for meget af appelsinskal og alt for lidt af æble!
Æblekage er nu ellers en af mine favoritter, med creme fraiche eller vaniljeis til! Uhm..
Skal den laves igen vil jeg undlade eller halvere appelsinen og komme lidt vaniljesukker ved, men så tror jeg også at den ku gå hen og blive ret god.
Charlotte og Carsten fik resterne med hjem og ifølge Lotte blev den ikke dårligere af at blive kold:)
Opskriften er fra det nyeste nummer af gratis-magasinet "Sæson"..
Æblekage med marcipan
Æblekage med marcipan
2 æg
600 g. æbler
100 g. sukker
600 g. æbler
100 g. sukker
100 g. smør
100 g. marcipan
2 tsk. bagepulver
150 g. mel
evt. saft og skal af en appelsin
Skræl æblerne og skær dem i smalle både.
Skræl æblerne og skær dem i smalle både.
Rør smør og sukker godt sammen.
Riv marcipanen og rør den deri sammen med æggenne.
Når det hele er godt blandet røres mel og bagepulver i.
Vend herefter æblestykkerne i dejen sammen med appelsinskal og appelsinsaft.
Kom det hele i et ovnfast fad eller en form med bagepapir.
Bag den i 30-40 minutter ved 175 grader.
Serveres lun eller kold med is eller creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar