tirsdag den 27. september 2011

Yoghurt med kanelbagte figner og blåbær

Jeg er helt vild med figner lige for tiden, ligesom jeg også er ret forelsket i blåbær:)
De er især den perfekte morgenmad!
Inspirationen er hentet hos The Curvy Carrot, men jeg forsøgte at bage fignerne i mikroovnen, for jeg synes at det er for lidt at varme ovnen op for.
De fik desværre lidt for meget, så jeg tror at ½-1 minut er rigeligt. De smagte nu stadig rigtig godt, selvom de blev noget bløde.
Figner og kanel er overraskende gode sammen, så nu ved jeg hvad min morgenmad kommer til at bestå af det næste stykke tid:)

Yoghurt med kanelbagte figner og blåbær (1 pers.)
2 dl. yoghurt naturel
½ dl. müesli
2 figner
1. knsp. kanel
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
2 tsk. honning
2 spsk. friske blåbær

Skær fignerne i både og kom dem i et lille ovnfast fad.
Bland kanel, vanilje og honning godt sammen og dryp det over fignerne.
Dæk fadet med husholdningsfilm og giv fignerne ½-1 min. i mikroovnen.
Hæld yoghurten op i en skål og drys müeslien ud over.
Fordel fignerne ud over og dryp honningen fra skålen over yoghurten.
Drys med blåbær og spis med det samme:)

2 kommentarer:

JOSE ET CHRIS sagde ...

Ej hvor lyder kanelbagte figner bare lækkert! er selv helt forelsket i figner!! :)

-Jose

MissMuffin sagde ...

Jose, det smager også bare vildt godt:) Men de skal kun li ha 30 sek. i microen, ellers splatter de helt ud:)