mandag den 17. oktober 2011

MissMuffins Risotto med sprød parmaskinke og ristede svampe

 Risotto er en af mine livretter og heldigvis er Kristian også begyndt at synes om det, så jeg spår, at der kommer mange flere risotto-opskrifter i fremtiden- sig endeligt til hvis du har en god en:)
Denne risotto blev lavet med en pakke "Risotto Autunnale", som udover aborioris også indeholdte en slags linser, hvilket bestemt ikke gjorde noget.
Jeg brugte champignon og kantareller, men man kan bruge lige den slags svampe man nu lige har lyst til.
Server den evt. uden parmaskinken og der er en dejlig vegetarisk udgave:)
Risotto er ikke det sundeste måltid, så der kan sagtens serveres en grøn salat til eller laves et lækkert frugtfad til dessert, så der også kommer lidt sundt og groft med:

MissMuffins Risotto med sprød parmaskinke og ristede svampe (2 pers.)
1 rødløg
1 fed hvidløg
150 g. risottoris
8-9 dl. god hønseboullion
1 spsk. friskhakket persille
½ spsk. friske timianblade
25 g. friskrevet parmesan
½ dl. fløde
2 håndfulde blandede svampe
½ spsk. smør
4 skiver parmaskinke
olivenolie, salt

Hak rødløget og pres hvidløget.
Steg det i en lille smule olie til de bliver bløde, men ikke tager en masse farve.
Tilsæt risene og lad dem riste med et øjeblik.
Kom herefter boullion ved- 1 dl. af gangen. Bliv ved med at øse på hen af vejen til risottoen ikke kan suge mere væde. Den skal simre i ca. 25 min. og må endeligt ikke koge tør.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Rist dem i smørret til de er gyldne og krydr med lidt salt.
Steg parmaskinken sprød.
Når risottoen ikke kan suge mere væde tilsættes krydderurterne, parmesanen og fløden.
Rør den godt sammen og lad det samle sig et øjeblik.
Server risottoen varm med de ristede svampe og parmaskinken på toppen.

3 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Risotto er en sikker vinder - det smager supergodt! Min eneste anke mod retten er, at den ikke er så god som gæstemad, da man skal stå og nusse om den konstant i en halv time, og der vil jeg hellere nusse om gæsterne, så vi får det som regel kun, når vi er to - eller har gæster, som bliver parkeret i køkkenet, mens jeg kokkererer ;-)

Anonym sagde ...

MUMS!! Minder mig om at det er alt for længe siden vi har fået risotto. Det må jeg vist snart rette op på :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Piskeris, hvis jeg nu havde et stort fedt køkken så jeg det ikke som noget problem, for så ku gæsterne bare pimpe noget vin og snakke med over gryden imens, men har man ikke det, så er det ikke så god gæstemad..

Birthe, ja gør nu lige det:)
Risotto er rigtig comfortfood:)