I sidste uges AltForDamerne var det et bage-tillæg med, hvor jeg havde kigget lidt på de her cupcakes. Jeg havde nemlig et lækkert glas brombærmarmelade i skabet, det lige kunne bruges dertil.
Nu hvor jeg ikke lige havde friske brombær til at pynte med valgte jeg at indfarve noget marcipan med lilla pastafarve og udstikke nogle fine små blomster.
Den kage-glade gruppe var meget begejstret for kagerne, selvom vi nok kunne blive enige om, at det var nogle små, søde bomber- sån er det, når der er frosting ovenpå!
Brombærmarmeladen gav lidt syrlighed og saftighed til kagerne, så det er ikke sidste gang der kommer marmelade i mine cupcakes:)
Jeg valgte at erstatte halvdelen af kakaoen i frostingen med finthakket, mørk chokolade og det virkede fint- bar husk at hak det rigtig fint, så det ikke sidder fast i tyllen:)
Her kommer opskriften så:
Chokoladecupcakes med brombærmarmelade (12 stk.)
125 g. smør
100 g. grofthakket, mørk chokolade
300 g. brombærmarmelade
150 g. rørsukker
2 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Frosting:
100 g. blødt smør
150 g. flormelis
25 g. kakao
25 g. finthakket, mørk chokolade
4-5 spsk. vand
Smelt smørret i en lille gryde.
Når det er næsten helt smeltet røres chokoladen i og gryden tages af varmen. Rør, til chokoladen er smeltet helt sammen med smørret og lad det køle lidt af.
Pisk chokolade-blandingen sammen med brombærmarmelade, sukker og æg.
Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen. Pisk kun til, at dejen netop er ensartet.
Fordel 12 muffinsforme i en muffinplade og fordel dejen heri.
Bag dem ved 180 grader i ca. 25 min.
Lad dem køle lidt af i pladen inden de tages op og afkøles helt på en rist, inden de kan pyntes.
Til frostingen piskes smørret blødt.
Tilsæt flormelis, kakao, chokolade og vandet lidt af gangen.
Pisk til alt er godt blandet og frostingen er luftig.
Fyldt den i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel den over de helt afkølede cupcakes.
Pynt med lige hvad du har lyst til, fx. friske brombær, krymmel eller marcipanblomster.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar