torsdag den 23. februar 2012

Meyers burgerboller- med et groft twist

Jeg forstår det altså ikke, det der med at ælte smørret i til sidst. Det er besværligt og resultatet bliver ikke bedre efter min mening.
Men ham Meyer kan godt lide at være besværlig og selvom jeg godt nok kom smørret i til sidst, så forenklede jeg metoden lidt mere og fik stadig dejlige, saftige boller ud af det:)
I mange burgerbolle-opskrifter synes jeg der er ret så meget sukker i set i forhold til, at det er en bolle der skal spises med kød og grøntsager. Der skulle også en del sukker i denne opskrift, men jeg skar lidt af og erstattede lidt af hvedemelet med fuldkornshvedemel.
Vi fik dem den dag vi spiste svampedeller, men de er også gode i madpakken.

Meyers Burgerboller (6 stk.)
15 g. gær
2½ dl. lunken vand
5 g. groft salt
20 g. sukker
150 g. fuldkornshvedemel
250 g. hvedemel
30 g. blødt smør

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker, fuldkornshvede og hvedemel.
Ælt dejen rigtig godt- enten i hånden eller på de elskede røremaskine.
Til sidst æltes smørret i, til dejen er fast og smidig.
Lad den hæve lunt og tildækket i 1 times tid.
Kom dejen ud på et meldrysset bord uden at ælte den. Del den i 6 stykker og tril til runde boller. Rul dem runde og flade med en kagerulle.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 30 min.
Pensel dem med vand og drys med sesamfrø.
Bag dem 10-12 min. ved 200 grader varmluft, til de lyder sprøde og hule.
Lad dem afkøle helt på en bagerist.

2 kommentarer:

Ulrik sagde ...

Mange tak for opskriften. Jeg kan godt lide at du har brugt mindre sukker, og mere fuldkorn. Det er altid rart med inspiration.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/

MissMuffin sagde ...

Det skal jo helst være så sundt som muligt- men jeg bryder mig heller ikke om så søde boller, når det er til burgere!