Et af mad-målene for 2012 er, at spise mere hjemmelavet pålæg, for det købte pålæg er fuld af fedt, salt og tilsætningsstoffer.
Ind til videre går det også fint nok, men der kan ikke blive ved med at være æg, frikadeller og kylling med på madpakken, så inspiration til lækkert og mande-venligt pålæg modtages gerne:)Denne uge lavede jeg en tunmousse fra Arla, som smager dejligt, mildt og har en god konsistens, helt uden at indholde en masse smør.
Den kunne sagtens trække noget mere smag fra løg, krydderurter og krydderier, men nu var det primært Kristian der skulle spise den, så jeg fulgte den oprindelige og børnevenlige opskrift:)
Kristian har haft et par stykker rugbrød, skiver af tomat og agurk og så en lille bøtte med tunmousse med, så han bare lige skulle samle det til sidst.
Den bør nok støbes i små fine forme, men jeg lavede dem i små bøtter for nemhedens skyld og det her er så bare lige de sørgelige rester, som endte i en skål.
Nem Tunmousse
2 ds. tun i vand
3 dl. fromage frais
3 blade husblas
1 tsk. friskpresset citronsaft
1 knsp. chili
1 tsk. salt
Hæld tunen til afdrypning i en fintmasket si.
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min.
Tag den op med det vand der hænger ved og smelt den over vandbad.
Del tunen fint og bland den med fromaige frais, citronsaft, chili og salt. Smag til.
Afkøl husblassen en smule og vend den så i tunen.
Dæk skålen til og lad den stivne i mindst 5 timer.
5 kommentarer:
Jeg bruger aldrig smør i min tunmousse, men altid en blanding af fx. skyr og cheasy fraiche. Oven i dette citronsaft og masser af frisk hakket dild og purløg. Skønt pålæg til madpakken i fx. sandwich eller som tilbehør til en lækker salat.
Den ser rigtig lækker ud. Jeg elsker tunmousse, og at den er nem gør bestemt ikke noget.
Som forslag til "mandepålæg" kan du købe en nakkefilet og koge i 3 timer i letsaltet vand med en bouquet garni, peberkorn, laurbærblade og nogle løg. Den er færdig når du kan trevle den så den får en pate agtig konsistens. Den kan du så smøre på et stykke godt rugbrød og pynte med cornichoner eller drueagurker.
Et andet forslag er jo en god gammeldags leverpostej.
Eller resterne af en oksesteg, med hjemmelavede pickles og peberrod.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/
TildeMa, det gør jeg hvis den skal bruges som forret, for den smager altså mere "rigtigt", men til hverdag er det alt for usundt:)
Ulrik, kan den ligefrem smørres på?Det lyder spændende hvertfald.
Leverpostej kommer jeg aldrig til at lave selv- jeg synes simpelthen, at lever det klammeste i hele verden. Når min hund skal have lever, så får jeg min farmor til at koge det for mig, haha!
Tak for forslag!
Ja, man kan sagtens få en konsistens der kan smøres. Hvis du synes den bliver for tør kan du tilsætte lidt af kogevæsken for at bløde den lidt op.
m.v.h.
Ulrik
Ulrik, det lyder smart! Jeg må li holde øje med, om jeg kan finde en billig nakkefilet til formålet:)
Send en kommentar