Er der noget jeg hader, så er det når
smukke, lækre og besværlige kager har et grimt navn. HC Hat er et grimt navn!
Denne kage skulle hedde noget meget mere delikat, men det har La Glace ikke
ment:)
Kagen er virkeligt lækker! Den tynde marcipanbund sammen med den
meget syrlige karamel og bløde chokolademousse er en perfekt kombination. Min
kage-glade familie var også svært begejstret for denne syndige
chokolade-bombe.
Opskriften er
fra "BageLiv", som er et tillæg der fulgte med et eller andet
dameblad.
Nu var jeg en smule i
tvivl om hvad "karamelchokolade" indebar, så jeg købte mig fattig i Lindts
chokolade, da det var det eneste chokolade, som indeholdte karamel. Dog spædede
jeg en smule op med noget mælkechokolade, for ellers var det blevet alt for
dyrt!
Opskriften
er en smule besværligt skrevet og med et par småfejl, så her kommer den med
nogle lidt nemmere mængder og en lidt anden fremgangsmåde.
Lad dig ikke skræmme af, at
opskriften ser lang og besværlig ud, for det er den bestemt
ikke:)
Kagen kan
også sagtens laves dagen før den skal serveres.
HC Hat
Chokoladebund:
50 g. flormelis
100 g. marcipan
1 æg
15 g. mel
10 g. kakao
50 g. æggehvider
15 g. sukker
Citronkaramel:
75 g. saft fra citron (ca. 2
stk.)
1 dl.
fløde
15 g.
glukose
150 g.
karamelchokolade
100 g.
mælkechokolade
25 g. smør
Karamelmousse:
150 g. karamelchokolade
30 g. mørk
chokolade
3 dl.
fløde
300 g.
fløde, pisket til skum
Start med at lave
citronkaramellem og karamelmoussen, da de skal hvile i 4 timer.
Til citronkaramellem hakkes
begge slags chokolade først- brug en brødkniv, så er det
nemmere.
Kog
fløde, citron og glukose op og hæld det over chokolade og smør.
Rør til massen er helt glat.
Hvis den klumper kan du give den en tur med en stavblender eller
håndmixer.
Lad
den hvile på køl i 4 timer.
Til karamelmoussen hakket begge
slags chokolade groft og kommes i en skål.
De 3 dl. fløde koges op og
hældes over chokoladen.
Rør den glat og lad den hvile på
køl i 4 timer.
Når de 4 timer er gået røres
chokoladeblandingen lige igennem.
Pisk den sammen med 1/3 af
flødeskummet og vend herefter forsigtigt resten i.
Til bunden rives marcipanen
groft og røres til en jævn masse med sukkeret.
Pisk ægget i.
Herefter sigtes kakao og mel
deri og det vendes sammen.
Pisk æggehvider og flormelis til
en tyk og luftigt marengsen.
Vend det i marcipandejen lidt
efter lidt.
Tegn
en cirkel på et stykke bagepapir efter den springform eller kagering, som du vil
bruge til at støbe kagen i. Jeg brugte en springform på 22 cm, men du kan roligt
vælge en på 24 eller 26 cm.
Bred dejen ud i cirkelen og bag
den herefter i 10-12 min. ved 200 grader.
Lad den køle helt af på en
rist.
Når
kagen skal samles løsnes kagebunden forsigtigt fra bagepapiret.
Placer den på en fad med
springformen eller kageringen opkring. Skær evt. overflødig kanter
fra.
Spred
citronkaramellen ud over bunden i et jævnt lag.
Fordel derefter karamelmoussen
over og glat overfladen.
Lad kagen hvile mindst 1 time på
køl.
Ved
servering pyntes kagen med sigtet kakaopulver og chokoladepynt.
8 kommentarer:
Uha, hvor ser den bare lækker ud! :) Er den bedre end den Gateau Marcel, du lavede på et tidspunkt? Jeg har nemlig også begivet mig ud i Gateau Marcel-verdenen, og jeg synes ikke, at min bliver lige så høj og flot som den inde på Penny Lane :)
Den er ikke helt så Gateau Marcel på Penny Lane, men den er meget bedre end den Gateau Marcel jeg selv lavede for nyligt.. Jeg ved ikke lige hvordan jeg knækker koden, for de vil ikke ud med opskriften:)
Jeg må virkelig prøve den på Penny Lane, for den ser så god ud, så hvis den er lige så god, som den ser ud, så forstår jeg godt, at de ikke vil ud med opskriften. :)
Men det kan være, jeg skal prøve HC Hatten, hvis den er bedre end "hjemmelavet" Gateau Marcel. Det kræver bare en god anledning. :)
Den på Penny Lane er fantastisk:) Så skal du lave en derhjemme vil jeg helt klart anbefale den her..
Mums hvor ser den bare mega god ud :)
Laura og Christine, den var også virkeligt lækker- en rigtig konditorkage:)
Den ser super lækker ud, hvor mange personer vil du mene den er til?
Den er super lækker.
Jeg vil mene, at der er til 8-10 pers. Så er der et lille, passende stykke til hver og det er rigeligt med denne kage, med mindre at det er nogle virkeligt kage-grise der skal spise den..
Send en kommentar