Da jeg så denne opskrift
inde hos "Sesam,
Sesam" vidste jeg, at de snarest skulle afprøves. Bollerne blev også ganske
udemærkede og ret saftige, men dejen var simpelthen ikke til at arbejde med
efter den var hævet. Den var alt for våd og blød, så det krævede noget mel og
klisteri for at få dem til boller. Øv også!
Så der er potentiale for super
gode boller, men dejen kan godt trække noget mere mel end de 500 g. efter min
mening.
Langtidshævede
gulerodsboller med surdej (8 stk.)
10 g. gær
4 dl.
vand
1 dl.
surdej
20 g. salt
1 spsk. honning
175 g. gulerødder
100 g.
rugmel
400-500 g
hvedemel (nok nærmere 500-600 g.)
Rør gæren ud i vandet og tilsæt surdej, salt,
honning og rugmel.
Tilsæt
herefter melet lidt af gangen og rør dejen på røremaskine i 10 min. Den skal
være blød, smidig og slippe kanterne.
Kom den i en skål smurt med olie og dæk til
med husholdningsfilm.
Lad den
hæve 10-12 timer på køl.
Tag
dejen ud af køleskabet og lad den efterhæve en times tid.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og skær
bollerne ud i den ønskede størrelse- kom mel på begge sider af dejen, kniven og
dine hænder.
Varm en bagesten
op til 210 grader varmluft (250 uden varmluft).
Når ovnen er varm kommes bollerne direkte på
bagestenen og bager 12-15 min. De skal lyde hule og sprøde når du banker på
dem.
Tag bollerne ud og lad
dem afkøle helt på en bagerist.
2 kommentarer:
Hej MissMuffins
Super god blog du har.
Har lige et spørgsmål omkring bollerne. Hvordan skal jeg bage dem, når jeg ikke har en bagesten?
Hilsen Runa
Så varmer du en bageplade op i ovnen i stedet. Resultatet bliver ikke helt lige så godt, men tæt på:)
Send en kommentar