tirsdag den 29. maj 2012

Asiatisk rissalat med laks


Vi spiser mange salater herhjemme for tiden, for jeg elsker salater! Kristian er ikke helt så begejstret som mig, men han spiser det uden problemer.
Denne salat er rigtig lækker og meget mættende med både ris, laks og avocado. Helt sikkert og en salat jeg ville servere for gæster sammen med noget godt brød. Denne gang blev et rest kedeligt bagerbrød forvandlet med lidt hvidløg og parmesan, så det var noget sprødt tilbehør til den lidt bløde salat.
Kan du ikke finde sorte sesamfrø, så brug bare de almindelige. Jeg mener, at Urtekram har sorte sesamfrø i deres sortiment- sorte sesamfrø er ikke det samme som Nigellafrø:)
Opskriften er fra Sæson for God Smag.

Asiatisk rissalat med laks (2 pers.)
2 store laksebøffer
½ hoved friseesalat
½ agurk
1 gulerod
1 avokado
Saft af 1/4 citron
3 forårsløg
50 g. kogte fuldkornsris
½ bdt. frisk koriander
1 spsk. sorte sesamfrø
Salt og peber


Asiatisk dressing:
½ rød chili
Saft af ½ lime
1 spsk. sesamolie
½ tsk. flydende honning


Steg laksen på en varm grillpande i ca. 3 minutter på hver side.
Skyl salaten, tør den og skær den i mindre stykker.
Halver agurken og skær den i tynde skiver.
Skræl guleroden og skær den i skiver.
Skær avokadoen i skiver og dryp citronsaft over.

Snit forårsløgene meget fint.
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
Rør chili med limesaft, sesamolie og honning.
Vend salat med dressing, kogte ris og hakket koriander.

Anret salaten på et fad med agurk, gulerødder og avokado over. Del laksen i små bidder og fordel den over salaten.
Drys med forårsløg og sesamfrø.
IL Fornaio har mange lækre produkter i deres sortiment, bla. lækkert mel og pasta. De har også disse røde ris, som har dobbelt så mange kostfibre som almindelige fuldkornsris.
Risene får deres flotte farve fordi de dyrkes i meget leret jord, hvor der findes en rød svamp. Under kogningen bliver vandet også helt rødt.
Smagen er mild, men også lidt krydret.
Risene er dyre og kun købt, fordi der var tilbud. Jeg mener, at sån en pose her koster omkring 40 kr.

6 kommentarer:

Joan sagde ...

Hvor ser det lækkert ud.

MissMuffin sagde ...

Det smagte også rigtig dejligt:)

Smølfine sagde ...

Uh, det ser super lækkert ud, den skal jeg helt sikkert prøve en dag, når fryseren eller supermarkedet lige gemmer på laks :)

MissMuffin sagde ...

Smølfine, det smager også super lækkert, så det kan du roligt gøre:)

Anonym sagde ...

Hej! Faldt lige over denne smukke ret, i min søgen efter forret til mit bryllup og tænkte den kunne være et hit!

Jeg tænker at eksperimentere lidt med den, men ville spørge dig om du mener den vil egne sig godt som kold og måske endda ville kunne tilberedes dagen før? :)

MissMuffin sagde ...

Anonym, den smager udmærket kold og størstedelen af den vil godt kunne laves før. Alle grøntsagerne bør skæres på dagen. Men, den er altså bedst lun..